Výborný koláč, když jsem ho dělala podruhé, dávala jsem mnohem menší hrnky mouky, než napoprvé, protože je pak zbytečně hodně těsta a koláč je příliš vysoký - suchý. Stačí ale zmenšit hrníčky a recept je bezvadnej.
Koláč sem dělala, ale těsto podle ingrediencí vůbec nevyšlo. místo 1/2 hrnku oleje jsem dala celý a místo 150g jogurtu 300g, takže jednou tolik, aby se vůbec vytvořilo těsto. dělala jsem z jablek. celkově ujde. :-\
Jednoduchý a opravdu vynikající..... <3 <3 <3 :-*
Skvělý recept ;-) Jednoduchý, rychlý, výborný. Neměla jsem rebarboru, tak jsem dala mražené maliny a černý rybíz a bylo to skvělé. Posýpku jsem nedávala, nemáme ji rádi, ale vůbec to nevadilo. Určitě jsem nedělala naposledy, přidávám do oblíbených receptů :-))
Koláč je výborný,chutná děckám i manželovi,ale posypky bych příště dala víc.Děkuji za recept.
Teď se mi peče v troubě,tak uvidíme.Recept je fin.nenáročnej a rychlej,což miluju :-) Až ochutnáme napíšu.
Uvidíme, dala jsem to asi před 10min.do troby, těsto vypadalo dobře. Dala jsem více jogurtu, protože jsem měla velký a zdálo se mi těsto dost husté, nakonec jsem udělala sníh a přidala asi 3polévkévé lžíce převařené,ale studené vody a posypku. Těsto jemňoučké, na něj rebarboru(na 3min,převařenou ve sladké vodě), aby mi jí jedly děti, uvidíme. :-)
Vyborny, podaril sa mi! Pridala som este jahody a nedala som jogurt, ale 250g tvarohu! ;-) odporucam vyskusat! :-)
Vyborny, podaril sa mi! Pridala som este jahody a nedala som jogurt, ale 250g tvarohu! ;-) odporucam vyskusat! :-)
je perfektní ,není suchý hotový za chviličku :-* :-[ s rebarborou úžasný,povedla se mi i posypka100% koláč...všem kdo mají rádi rychlé a dobré pečení doporučuji
I když peču cca jen půl roku, buchta se fakt vydařila, pěkně vyběhla, místo rebarbory byly švestky. Měla jsem z ní radost <:-)
Výborný, před chvílí jsem dopekla, pekla jsem s nastrouhanými jablky posypané cukrem, skořicí, vanilkovým pudinkem v prášku a lískovými oříšky, hodnotím za 1.
Tahle buchta je fantastická,peču ji už druhým rokem a vždy se po ní jen zapráší!!! :-)
Skvělý recept. Mám ráda jednuduché moučníky a tenhle je fakt super.
Letos se rebarbore u nas moc nedari, ale na tento kolac stacila. Byl vyborny, vlacny a hned pryc.
Super recept, rychlý ale vynikající - až mě překvapilo jak "obyčejný" koláč může být tak dobrý! Vřele doporučuji :-)
Vynikající, moc dobré. Příště dám možná o malinko méně cukru, ale i tak to bylo dobré. Určitě udělám brzy znovu.
Tak jsem dala ještě k rebarboře nastrouhaná jablka, vanilku a skořici. MŇam.
Zdenko, pekla jsem s rybízem, švestkami a vždy byl výborný.
Zdeni,tento koláč snese jakékoliv ovoce,nej je samozřemě trošku nakyslé.Meruňky,jak písla Majka,rybíz a možná bych prubla i jahody,ryngle či blumy a i angrešt.Těsto není přeslazené,je akorát.Je to univerzál,rychlé a chutné.:-)
Zatím jsem tento koláč nepekla s jiným ovocem, ale meruňky bývají v těstě kyselkavé.
Pekl jste někdo tuto dobrotu s jiným ovocem?S rebarborou je vynikající,ale jestli se sladším ovocem není ve výsledku moc sladký( třeba meruňky).
Tento recept je opravdu vynikající.Již jsem několikrát pekla a vždy s úspěchem.
vynikající dělám pouze z poloviční dávky aby nebyl tak vysoký
Vynikající ,dávám za 1********************
Ďakujem neznámemu dobrodincovi za 5, je fakt nehorázne, aby tento recept bol na 2, resp. istý čas na 1. mieste, však ? Verím, že sa vám bude kľudne spať, mne určite, keď viem, že existujú aj horší ľudia ako ja :)))
férda mravénec šiška, práce všeho druhu - šiško, když už sbíráš ty hovna po lese, udělej tam pořádek jo?Dávám ti 6 eura denně za pořádek v lese a ty se tu jen vykecáváš - bacha na hodinovou výpověď!!!! Kdo se na to má koukat, flákáš se a jen kecáš, jsi placenej za práci, ne za kecy.
Já bych k tomu nastrouhal sušený hovna z jelena posbíraný po lese .... jsou zdravá jak na pleť tak na křečový žíly
Terezko, tenhle recept byl pro mě výbornou inspirací - potřebovala jsem ale zvolit dia verzi a zároveň spotřebovat jogurty, které už překážely, takže jsem použila trochu jiné ingredience i poměr .Ale každopádně skvělé!!!!
http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOPNGRPPI9&id_kategorie=JNLQIRH5
Výborný koláč,nepeču naposledy!!!Teri,jak jinak než za 1!!:-)
Tomasi(?),já jsem pekla v elektrické troubě na 180stupních 35 minut,klasický plech 30x40.Určitě se podaří.
Ještě bych Terezku trochu doplnila: záleží jednak na rouře (tedy pardona za slovensko-český vtípek, samozřejmě na troubě :-) ), ale i na velikosti plechu. Mám dva hluboké plechy, jeden přes celou troubu a druhý trochu menší. V tom menším toho byla vyšší vrstva a pekla jsem asi 35 minut, ten větší byl asi za 30...
Pečte pri strednej teplote, dĺžka sa nedá povedať presne, záleží to od vačej rúry. Koláč v rúre kontrolujte a uvidíte, kedy je upečený. Cca 35-40 min, ale to je fakt veľmi orientačné, musíte skrátka kontrolovať.
Dobry denChcel by som sa spytat,pri akej teplote nakolko minut date piect kolac.Dakujem
Velmi dobrý koláč!Sladkost těsta a kyselost rebarbory naprosto vyvážené,drobenka slaďounká a křupavá,přesně jak nám chutná,druhý den ještě lepší,no pochutnali jsme si.Pro mě je autorství Terezky už sázka na jistotu,vždy je to dobrota a velká.Bez debaty 1.
Terezko - je výborný. Protoře jedu na víkend na takovou "kulturně-společenskou" akci :-), dělala jsem z dvojité dávky a půlka jednoho plechu ani nestila vychladnout. Jak mám ve zvyku, ubrala jsem cukru (skoro na polovinu). Posílám foto :-)
Díky za recept, dávám 1* Rychlé a vynikající!! Dala jsem jednoho Bobíka a broskový jogurt, máme rádi drobenku, takže tu jsem udělala z dvojnásobné dávky a přidala jsem skořicový cukr. Prostě famozní :o)
Nic jsem nespařovala,jen rebarboru oloupala a bylo to vynikající.Měkkoučké těsto,dala jsem jogurt a na rebarboru nasypala skořici.1.
Jano, já nakrájenou rebarboru spařuju vařící vodou.
Pani Janka, celá úprava rebarbory spočíva v tom, že ju ošúpete, umyjete a narežete. Netreba ju dusiť, rebarbora obsahuje dosť veľa vody, kým sa koláč upečie, je pekne mäkká.
Zajtra upečiem a dávam do oblúbených.
Jak mám rebarboru upravit? Já s ní žádné zkušenosti nemám, ale pamatuju se, že maminka rebarboru do koláčů nakrájela na kousky a pár minut předdusila v pár lžících vody a přisladila. Jinak těsto znám už léta, je opravdu úžasné a dávám na něj všechno možné ovoce - nejraději máme ale švestky a rybíz a ten už za chvíli taky bude.
Omlouvám se za překlep moučník dobrá s bobíkem....
Paní Baruško,tak když byl moučník dobrá s bobíkem,co zkusit i s pomazánkovým máslem?Hodně se teď používá na krémy,ty jsou z něj vynikající,koukám,že smetana taky dobrá,bobík taky super,tak možná i to pomazánkové máslo by šlo.
Koláč se povedl a je výborný. Do posypky jsem přidala skořici. Příště ho zkusím i s jiným ovocem.
Místo rebarbory jsem dala švestky a koláček byl opravdu výborný, dávám jedničku. Určitě budu opakovat a upeču i s tou rebarborou, kterou ale momentálně nemám.
Také mohu jen chválit,místo jogurtu jsem musela dát kys.smetanu.Je opravdu výborný,vláčný.1*
Je to opravdu výborný recept, jako jogurt jsem použila bílou aktivii a rebarboru posypala skořicovým cukrem a vanilkou. Mohu jen doporučit. Děkuji a tip:))
Výborné, jen bych ubrala cukru - ale to záleží na chuti každého....
Koláč jsem dělala už několikrát, je doopravdy delikatesní a velmi jemný.Jestliže chcete tyto "vlastnosti" podtrhnout, tak místo jogurtu dejte BOBÍKA/150ml/.A rebarborou rozhodně nešetřete!!Mějte se pěkně a dííky za recept!
byl moc dobrý opravdu
Vyskúšala som a bol výborný, krásne jemný a nadýchaný. Dala som trochu menej cukru a oleja.
Po kynutem kolaci delam nejradej tady ten - je rychly a dobry:-) Za tyden, dva uz bude rebarbora - uz se tesim.