• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jogurtový koláč s rebarborou
Napište svůj komentář k receptu

Jogurtový koláč s rebarborou

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 93
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jogurtový koláč s rebarborou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 150
      ml bílý jogurt
    • 1
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek hrubá mouka
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • mléko
    • rebarbora
  • Posypka
    • 100
      g hrubá mouka
    • 70
      g cukr
    • 70
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové. Těsto vlejeme na vymazaný plech, poskládáme na menší kousky nakrájenou rebarboru. Posypeme připravenou posypkou a upečeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč s rebarborou

Koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Drobenkový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana Hanušová | 28. 9. 2017 18:48

    Byl moooc výborný, děkuji za recept :-)

  • Blanka | 13. 6. 2016 20:43

    Výborný koláč, když jsem ho dělala podruhé, dávala jsem mnohem menší hrnky mouky, než napoprvé, protože je pak zbytečně hodně těsta a koláč je příliš vysoký - suchý. Stačí ale zmenšit hrníčky a recept je bezvadnej.

  • natule | 15. 11. 2014 11:07

    Koláč sem dělala, ale těsto podle ingrediencí vůbec nevyšlo. místo 1/2 hrnku oleje jsem dala celý a místo 150g jogurtu 300g, takže jednou tolik, aby se vůbec vytvořilo těsto. dělala jsem z jablek. celkově ujde. :-\

  • zuzzak | 30. 5. 2014 21:10

    je opravdu super!!!!

  • Dáša | 14. 5. 2014 12:38

    Jednoduchý a opravdu vynikající..... <3 <3 <3 :-*

  • Kája | 10. 5. 2014 20:41

    Skvělý recept ;-) Jednoduchý, rychlý, výborný. Neměla jsem rebarboru, tak jsem dala mražené maliny a černý rybíz a bylo to skvělé. Posýpku jsem nedávala, nemáme ji rádi, ale vůbec to nevadilo. Určitě jsem nedělala naposledy, přidávám do oblíbených receptů :-))

  • K.K. | 4. 7. 2013 12:41

    Opravdu výborný, ale ještě o trošku lepší než s rebarborou byl s angreštem.

  • mirka bacikova | 21. 6. 2013 10:41

    opravdu výborný,děkuji za recept :-)

  • Jampi
    Jampi | 8. 6. 2013 08:18

    Vážně výborný!

  • KaRa | 1. 6. 2013 13:53

    Vynikající...

  • Otylka | 30. 5. 2013 07:33

    Koláč je výborný,chutná děckám i manželovi,ale posypky bych příště dala víc.Děkuji za recept.

  • iveta | 22. 6. 2012 13:25

    Teď se mi peče v troubě,tak uvidíme.Recept je fin.nenáročnej a rychlej,což miluju :-) Až ochutnáme napíšu.

  • simona | 13. 6. 2012 21:49

    Uvidíme, dala jsem to asi před 10min.do troby, těsto vypadalo dobře. Dala jsem více jogurtu, protože jsem měla velký a zdálo se mi těsto dost husté, nakonec jsem udělala sníh a přidala asi 3polévkévé lžíce převařené,ale studené vody a posypku. Těsto jemňoučké, na něj rebarboru(na 3min,převařenou ve sladké vodě), aby mi jí jedly děti, uvidíme. :-)

  • Tamara | 17. 5. 2012 00:51

    Vyborny, podaril sa mi! Pridala som este jahody a nedala som jogurt, ale 250g tvarohu! ;-) odporucam vyskusat! :-)

  • Tamara | 17. 5. 2012 00:51

    Vyborny, podaril sa mi! Pridala som este jahody a nedala som jogurt, ale 250g tvarohu! ;-) odporucam vyskusat! :-)

  • Ilona | 11. 5. 2012 07:53

    je perfektní ,není suchý hotový za chviličku :-* :-[ s rebarborou úžasný,povedla se mi i posypka100% koláč...všem kdo mají rádi rychlé a dobré pečení doporučuji

  • Lucie | 12. 2. 2012 12:01

    I když peču cca jen půl roku, buchta se fakt vydařila, pěkně vyběhla, místo rebarbory byly švestky. Měla jsem z ní radost <:-)

  • Kristalka | 28. 1. 2012 19:35

    Výborný, před chvílí jsem dopekla, pekla jsem s nastrouhanými jablky posypané cukrem, skořicí, vanilkovým pudinkem v prášku a lískovými oříšky, hodnotím za 1.

  • Kristyna N. | 11. 7. 2011 16:10

    Vyzkoušeno s rybízem a je to velmi rychle a dobré :)

  • Jana | 17. 6. 2011 17:55

    Tahle buchta je fantastická,peču ji už druhým rokem a vždy se po ní jen zapráší!!! :-)

  • Silva | 4. 6. 2011 09:25

    Skvělý recept. Mám ráda jednuduché moučníky a tenhle je fakt super.

  • Pawli | 15. 5. 2011 19:48

    Letos se rebarbore u nas moc nedari, ale na tento kolac stacila. Byl vyborny, vlacny a hned pryc.

  • Nelka
    Nelka | 14. 5. 2011 19:20

    Super recept, rychlý ale vynikající - až mě překvapilo jak "obyčejný" koláč může být tak dobrý! Vřele doporučuji :-)

  • 1kik | 11. 5. 2011 17:27

    Vynikající, moc dobré. Příště dám možná o malinko méně cukru, ale i tak to bylo dobré. Určitě udělám brzy znovu.

  • dracoola | 7. 5. 2011 09:13

    Tak jsem dala ještě k rebarboře nastrouhaná jablka, vanilku a skořici. MŇam.

  • Jana Ducková | 4. 7. 2010 08:19

    Zdenko, pekla jsem s rybízem, švestkami a vždy byl výborný.

  • Pája S | 9. 6. 2010 23:53

    Zdeni,tento koláč snese jakékoliv ovoce,nej je samozřemě trošku nakyslé.Meruňky,jak písla Majka,rybíz a možná bych prubla i jahody,ryngle či blumy a i angrešt.Těsto není přeslazené,je akorát.Je to univerzál,rychlé a chutné.:-)

  • Majka Rončáková | 9. 6. 2010 13:04

    Zatím jsem tento koláč nepekla s jiným ovocem, ale meruňky bývají v těstě kyselkavé.

  • zdenka supolova | 8. 6. 2010 14:38

    Pekl jste někdo tuto dobrotu s jiným ovocem?S rebarborou je vynikající,ale jestli se sladším ovocem není ve výsledku moc sladký( třeba meruňky).

  • Šárka Vránová | 7. 6. 2010 17:28

    Tento recept je opravdu vynikající.Již jsem několikrát pekla a vždy s úspěchem.

  • michal jakouš | 2. 6. 2010 10:41

    vynikající dělám pouze z poloviční dávky aby nebyl tak vysoký

  • Brigita Nováková | 1. 6. 2010 11:02

    Vynikající ,dávám za 1********************

  • Tereza J. | 31. 5. 2010 18:29

    Ďakujem neznámemu dobrodincovi za 5, je fakt nehorázne, aby tento recept bol na 2, resp. istý čas na 1. mieste, však ? Verím, že sa vám bude kľudne spať, mne určite, keď viem, že existujú aj horší ľudia ako ja :)))

  • ladka stafl | 30. 5. 2010 18:39

    férda mravénec šiška, práce všeho druhu - šiško, když už sbíráš ty hovna po lese, udělej tam pořádek jo?Dávám ti 6 eura denně za pořádek v lese a ty se tu jen vykecáváš - bacha na hodinovou výpověď!!!! Kdo se na to má koukat, flákáš se a jen kecáš, jsi placenej za práci, ne za kecy.

  • Ferda Šiška | 29. 5. 2010 14:32

    Já bych k tomu nastrouhal sušený hovna z jelena posbíraný po lese .... jsou zdravá jak na pleť tak na křečový žíly

  • ladka stafl | 28. 5. 2010 16:45

    Terezko, tenhle recept byl pro mě výbornou inspirací - potřebovala jsem ale zvolit dia verzi a zároveň spotřebovat jogurty, které už překážely, takže jsem použila trochu jiné ingredience i poměr .Ale každopádně skvělé!!!!

  • Ferda Šiška | 23. 5. 2010 19:01

    http://www.recepty.cz/recept.asp?id_receptu=JOPNGRPPI9&id_kategorie=JNLQIRH5

  • Pája S | 20. 5. 2010 13:46

    Výborný koláč,nepeču naposledy!!!Teri,jak jinak než za 1!!:-)

  • zdenka supolova | 17. 5. 2010 14:02

    Tomasi(?),já jsem pekla v elektrické troubě na 180stupních 35 minut,klasický plech 30x40.Určitě se podaří.

  • Simča Sládková | 17. 5. 2010 12:23

    Ještě bych Terezku trochu doplnila: záleží jednak na rouře (tedy pardona za slovensko-český vtípek, samozřejmě na troubě :-) ), ale i na velikosti plechu. Mám dva hluboké plechy, jeden přes celou troubu a druhý trochu menší. V tom menším toho byla vyšší vrstva a pekla jsem asi 35 minut, ten větší byl asi za 30...

  • Tereza J. | 17. 5. 2010 05:42

    Pečte pri strednej teplote, dĺžka sa nedá povedať presne, záleží to od vačej rúry. Koláč v rúre kontrolujte a uvidíte, kedy je upečený. Cca 35-40 min, ale to je fakt veľmi orientačné, musíte skrátka kontrolovať.

  • Tomas P | 16. 5. 2010 18:32

    Dobry denChcel by som sa spytat,pri akej teplote nakolko minut date piect kolac.Dakujem

  • zdenka supolova | 16. 5. 2010 10:30

    Velmi dobrý koláč!Sladkost těsta a kyselost rebarbory naprosto vyvážené,drobenka slaďounká a křupavá,přesně jak nám chutná,druhý den ještě lepší,no pochutnali jsme si.Pro mě je autorství Terezky už sázka na jistotu,vždy je to dobrota a velká.Bez debaty 1.

  • Simča Sládková | 14. 5. 2010 20:11

    Terezko - je výborný. Protoře jedu na víkend na takovou "kulturně-společenskou" akci :-), dělala jsem z dvojité dávky a půlka jednoho plechu ani nestila vychladnout. Jak mám ve zvyku, ubrala jsem cukru (skoro na polovinu). Posílám foto :-)

  • Helena Davídková | 12. 6. 2009 11:41

    Díky za recept, dávám 1* Rychlé a vynikající!! Dala jsem jednoho Bobíka a broskový jogurt, máme rádi drobenku, takže tu jsem udělala z dvojnásobné dávky a přidala jsem skořicový cukr. Prostě famozní :o)

  • Ňulinka - | 9. 6. 2008 13:33

    Nic jsem nespařovala,jen rebarboru oloupala a bylo to vynikající.Měkkoučké těsto,dala jsem jogurt a na rebarboru nasypala skořici.1.

  • Jarka O. | 15. 5. 2008 21:10

    Jano, já nakrájenou rebarboru spařuju vařící vodou.

  • Tereza J. | 15. 5. 2008 19:17

    Pani Janka, celá úprava rebarbory spočíva v tom, že ju ošúpete, umyjete a narežete. Netreba ju dusiť, rebarbora obsahuje dosť veľa vody, kým sa koláč upečie, je pekne mäkká.

  • Klára Keselyova | 15. 5. 2008 17:55

    Zajtra upečiem a dávam do oblúbených.

  • Jana Wernischova | 15. 5. 2008 17:32

    Jak mám rebarboru upravit? Já s ní žádné zkušenosti nemám, ale pamatuju se, že maminka rebarboru do koláčů nakrájela na kousky a pár minut předdusila v pár lžících vody a přisladila. Jinak těsto znám už léta, je opravdu úžasné a dávám na něj všechno možné ovoce - nejraději máme ale švestky a rybíz a ten už za chvíli taky bude.

  • Jana Remková | 15. 5. 2008 15:21

    Omlouvám se za překlep moučník dobrá s bobíkem....

  • Jana Remková | 15. 5. 2008 15:19

    Paní Baruško,tak když byl moučník dobrá s bobíkem,co zkusit i s pomazánkovým máslem?Hodně se teď používá na krémy,ty jsou z něj vynikající,koukám,že smetana taky dobrá,bobík taky super,tak možná i to pomazánkové máslo by šlo.

  • Jana Kubáčková | 15. 5. 2008 12:28

    Koláč se povedl a je výborný. Do posypky jsem přidala skořici. Příště ho zkusím i s jiným ovocem.

  • Marie H. | 20. 8. 2007 18:23

    Místo rebarbory jsem dala švestky a koláček byl opravdu výborný, dávám jedničku. Určitě budu opakovat a upeču i s tou rebarborou, kterou ale momentálně nemám.

  • bramborka | 25. 6. 2007 12:58

    Také mohu jen chválit,místo jogurtu jsem musela dát kys.smetanu.Je opravdu výborný,vláčný.1*

  • Jana M. | 24. 6. 2007 16:40

    Je to opravdu výborný recept, jako jogurt jsem použila bílou aktivii a rebarboru posypala skořicovým cukrem a vanilkou. Mohu jen doporučit. Děkuji a tip:))

  • Jitka Strýčková | 13. 5. 2007 16:14

    Výborné, jen bych ubrala cukru - ale to záleží na chuti každého....

  • Baruška Š. | 17. 4. 2007 18:15

    Koláč jsem dělala už několikrát, je doopravdy delikatesní a velmi jemný.Jestliže chcete tyto "vlastnosti" podtrhnout, tak místo jogurtu dejte BOBÍKA/150ml/.A rebarborou rozhodně nešetřete!!Mějte se pěkně a dííky za recept!

  • Zuzana | 2. 8. 2006 16:10

    byl moc dobrý opravdu

  • Monika S. | 17. 5. 2006 07:47

    Vyskúšala som a bol výborný, krásne jemný a nadýchaný. Dala som trochu menej cukru a oleja.

  • Airan | 3. 5. 2006 16:29

    Po kynutem kolaci delam nejradej tady ten - je rychly a dobry:-) Za tyden, dva uz bude rebarbora - uz se tesim.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cukr Cukr krystal Hrubá mouka Máslo Mléko Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rebarbora Rostlinný olej Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety po čínsku

Kotlety po čínsku

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Bílá čokoláda do formiček

Bílá čokoláda do formiček

Bábovka s kysanou smetanou

Bábovka s kysanou smetanou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Křehký kokosový koláč s jablky - mřížkový

Křehký kokosový koláč s jablky -…

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Lečo s mletým masem

Lečo s mletým masem

Kuřecí kousky s  bulgurem

Kuřecí kousky s bulgurem

Doporučujeme

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

184
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
88
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
85
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
62
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z tortilly!
Domácí nachos do 10 minut? Zkuste je připravit z…
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka, roláda s jahodami a kokosový cheesecake
3x moučník na víkend: Rychlá retro bábovka,…
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé princezny, piráty, víly i fotbalisty
Nejkrásnější dorty na dětskou oslavu: Pro malé…
AHA.cz Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Krach u Rolins a Nedvěda! Zbylo jen prázdné místo

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Jarní outfity podle hvězd: 62letá návrhářka vytřela všem zrak, Issová bodovala v něžném modelu

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz „Šťabajzna“ Loretta Switová (†87): Ve stáří propadla závislosti!

„Šťabajzna“ Loretta Switová (†87): Ve stáří propadla závislosti!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Velký horoskop na červen: Kdo se zamiluje a koho čeká vysněná dovolená?

Další doporučené recepty:

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
Jogurtový koláč II.
Jogurtový koláč II.
Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez cukru)
Jogurtový koláč s ovocem (těsto bez…
Jogurtový koláč s tvarohem
Jogurtový koláč s tvarohem
Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem
Jogurtový koláč z třeného těsta s ovocem
Jogurtový krémeš s piškoty
Jogurtový krémeš s piškoty
  • Recepty.cz
  • Jogurtový koláč s rebarborou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact