Myslím, že by to mohlo být tím, že se olej přidává do těsta, až je všechna tekutina vstřebaná v mouce, tedy na konec, ale nevím, třeba jste to tak dělala. Prostě se někdy podaří z pečení leda ;-) cos.
:-) 22 <3
ahoj rozhodně to mpůže být moukou. Někdy se to prostě stane.
Naprosto famózní koláč. Dělala jsem s tvarohem a borůvkami, cukr jsem přidala a bylo to papáníčko. Navíc rekordně rychlý na přípravu.
Zdravím :-) chtěla jsem se vás zkušených zeptat, proč se mi každá buchta( piškotová, litá, třená, hrnková,..., do které dám ovoce a popřípadě nahoru drobenku naprosto zdrcne? Už si nevím rady a jsem z toho už fakt naštvaná :-( Zkoušela jsem ovoce obalit v ořechách, mouce,.. a pak dát na těsto, ale vždycky stejný výsledek:-( Jediná, která mi nabyde hezky je kynutá,.. Děkuji předem za odpověď a pěkný den :-)
"Di" - super recept. Kolac nesthl ani vychladnout :-)
Tak to je super! Doufám, že bude jogurtový koláč u Vás patřit ke stálicím. Já mám tahle těsta "liné hospodyně" moc ráda. Ne že bych neuměla kynuté těsto, ale přece jen to je více práce a musí se čekat, až vykyne. Zdravím...
"Di" dekuji moc za radu a recept. Dnes jsem zkusila Vas recept z cukrem a kolac se povedl. Neverila bych, jak muze byt jogurtove testo tak krehke, stavnate a lahodne.... Nedokazu si vysvetlit, kde jsem udelala chybu u receptu bez cukru....Ale asii jak pisete Vy, tak holt nekdy se proste stane, ze testo nevyskoci...... Jeste jednou dekuji a preji hezky den.
Petro, to je mi líto, že Vám to nevyšlo. Kde se stala chyba však nedokážu říci. Já peču koláče z různých jogurtových těst a vždycky to vyjde. Fakt ovšem je, že když děláte těsto bez cukru, tak vyskočí o trochu méně. Někdy se prostě stane, že koláč s práškem (nebo i s kvasnicemi) nevyskočí. Zkuste možná jogurtové těsto sladké, to by se snad mohlo povést. Já dávám 1 velký kelímek jogurtu o váze 1/2 kg, stejný kelímek polohrubé mouky, půl kelímku cukru, 2 vejce, prášek do pečiva. Můžete udělat i koláč z drobenky s jogurtem:2 hrnky (o velikosti cca 3 dl) polohrubé mouky, 1 hrnek pískového cukru včetně vanilkového, 1/2 másla nebo Hery, 1 prášek do pečiva, 2 vejce, mléko nebo jogurt dle podle potřeby, aby těsto bylo možné lít a roztírat. Snad se příště povede, držím palce.
Nechtela jsem predchozim prispevkem rici, ze recept je spatny, ale pouze pozadat o radu zkusenejsi....., protoze opravdu nevim, kde jsem udelala chybu... Jeste mohu podotknout, ze jsem v U.S.A, ale polohrubou i hrubou ceskou mouku mam a bily jogurt jsem koupila od DANONE (All Natural), takze suroviny jsou take kvalitni...... Dekuji za rady a preji hezky den. PS. Mrzi me, ze me jogurtove testo takto zklamalo....
Dobry den. Tak jsem chtela prvne zkusit kolac z jogurtoveho testa. Koukala jsem zde na spousty receptu, cetla si komentare lidi a na konec jsem si vybrala tento recept a dle toho take kolac upekla.... Nejsem uplny zacatecnik. Nejaky ten dort, zaviny, apod... delam bezne....., tak jsem nepochopila, proc z kolace vzeslo to, co vzeslo... Byl naprosto srazeny, vubec nevyskocil, proste uslapane testo se svestkami a drobenkou..... Dala jsem vse presne dle receptu. Musela jsem dat vice jogurtu, testo bylo moc huste.... (dale jsem asi 500g, v receptu je 375g), pote jsem dala jak je psano 250g hrube a 250g polohrube, 125ml oleje, 2 cela vejce, prasek do peciva, citr. kuru i spetku soli..... To vse jsem poradne promichala a vylila na pekac, pokladla ovocem a posypala drobenkou. Proste klasika. Kolacu klasickych bez jogurtu, jsem delala uz spousty a vzdy z nich byl dobry kolac s ovocem... Muze mi nekdo poradit, co jsem udelala spatne, ze kolac takto dopadl??? Pekla jsem tak na cca 170-180 C.
Moc dobrý, přidávám do oblíbených.
Tento koláč máme moc rádi. Do drobenky přidávám skořici nebo mletý badyán a krásně to provoní celý byt :-)
Mám úplně stejný recept (jen tam mám 1 kelímek jogurtu a 1/2 kelimku mléka), ale v původním receptu byl i 1 kelímek cukru. Zdálo se nám to hodně sladké, tak dávám 1/2 a koukám, že jde i bez cukru.... Tím lépe:-)