Dno i stěny dortové formy vyložíme piškoty. Do vlažného mléka namočíme želatinu a necháme ji nabobtnat. V míse smícháme jogurt, cukr, rozpuštěnou želatinu a asi polovinu jahod.
2
Směs zjemníme ušlehanou smetanou, rozetřeme do dortové formy, proložíme piškoty a na povrch dortu ozdobně rozložíme zbývající jahody. Z rybízové šťávy, kterou doplníme vodou na předepsané množství, případně ještě dochutíme cukrem a citronovou šťávou, uvaříme rosol. Nalijeme jej na ovoce a dort uložíme do chladničky ztuhnout a rozležet.
3
Dort můžeme připravit i z jiného druhu kompotovaného nebo čerstvého ovoce.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
BJ
|13. 9. 2012 20:30
recept dobrý krom tý želatiny na vrchu se mi povedl... zdá se mi to nejaký dívný ta jedna želatina na ten vrch :-( udělal se mi ve prostřed dulek a piškoty po stranách a na vrchu kompletně rozmočil... mám takovej dotaz, ohledně tohodle dortíku proč když sem udělal želatinu přesně podle návodu na zadný straně tak mi neztuhla + mi navíc rozmočila piškoty:-( přidal jsem ještě ke všemu mín vody do toho aby se mi tam neudělala díra a beztak nestuhla...(jinak sem to vyřešil a přebytečnou želatinovou směs sem papírovýmy hadříky vysušil)
dobrý dort,tu náplň jsem udělal podle návrhu v komentářích,takže nemůžu posoudit s původním.ale je to rychlé a moc dobré.dávám za 1 a přidávám fotečku
kl.
|24. 11. 2010 17:05
nejlepší dort jsem jeste nikdy nejedla :-) :-)
Zdena z JM
|9. 6. 2008 13:01
Ještě jsem zapomněla dodat, že příprava mi i s mytím jahod nezabrala víc jak 1/2 hodiny.Takže celkem rychlovka.
Zdena z JM
|9. 6. 2008 12:58
Z toho nepřeberného množství receptů na nepečené jahodové moučníky jsem nakonec vybrala tenhle a udělala jsem dobře. Receptu jsem se ale nedržela úplně přesně. Ve 2 dcl mléka jsem uvařila 2 balíčky cukrárenského želé (1balíček je dle návodu na 1/2 l tekutiny), rozmíchala jsem 1 velký jogurt (500 ml) s 250 ml 12% smetany, přidala cca 1/2 kg na drobno nakrájených jahod a cukr dle chuti. Vše smíchala s rozpuštěnou želatinou a dále už stejně, jako je uvedeno v receptu. Bylo to vynikající. Dávám 1.