Jogurt, vodu, olivový olej, mouku, cukr, sůl, droždí a koření v tomto pořadí dáme do domácí pekárny a zapneme program těsto...kynutí /u mojí pekárny jede program hodinu a půl/. Jak přestane program míchat těsto a začíná kynout, vydám hnětací metle.
2
Po vykynutí chleba zapnu na pekárně program pečení. Trvá cca 1 hodinu.
3
Chleba je krásně nadýchaný a báječně voní a ještě lépe chutná.
4
Těsto se dá využít k přípravě bagetek nebo veky na chlebíčky. Toto těsto se dá na pomoučněný vál, rozdělí se na čtyři díly a vytvoříme podlouhlé bagetky, které nožem příčně nařezáme, potřeme vejcem rozšlehaným s mlékem a troškou oleje, potřeme a necháme na plechu ještě dalších 20 minut kynout. Pak dáme upéct do trouby na 200 stupňů a hlídáme až, zezlátnou.