• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
Napište svůj komentář k receptu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      ml vlažná voda Nebo mléko
    • 150
      g bílý jogurt
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      lžička cukr
    • 100
      g žitná chlebová mouka
    • 200
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 200
      g hladká mouka
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 1
      lžička kmín Celý

Postup přípravy receptu

1
Vše dáme do pekárny (v pořadí tak jak jsou ingredience). Zapneme pekárnu na základní program BASIC.
2
Můžeme přidat i lněná nebo slunečnicová semínka. Já dávám péct na tmavou kůrku.
3
Chléb je moc dobrý, jen se po něm zapráší.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Výživný chléb pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Tmavé housky pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí pekárnu

Kynutý koláč s ovocem pro domácí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza J. | 7. 2. 2008 14:30

    Jitka, múky miešam. Máme radi celozrnné a tmavé chleby. Dávam pšeničnú hladkú múku, ale vždy miešam s pohánkovou ( tá sa mi osvedčila veľmi dobre ), celozrnnou, ryžovou, ražnou alebo kukuričnou múkou ( múkou, nie krupicou ). Múky miešam tak do hmotnosti 750 g na veľký chlebík, viac nie. Teraz som objednala v mlyne cez internet múky, medzi nimi aj pšeničnú a ražnú, ale chlebovú múku. Som zvedavá, aký bude chlieb z chlebovej múky, či v tom bude rozdiel oproti hladkej múke.Dávam cca 450 g hladkej pšeničnej a 250-300 g ostatných múk. A ak môžem poradiť, včera som prvýkrát piekla so zemiakmi, a asi pri tom zostanem. S trochou zemiakov nám ten chlieb chutí úžasne.

  • Jitka Malinová | 7. 2. 2008 10:03

    Mě by zajímalo, z jaké mouky pečete paní Terezo. Protože na SPRINT já peču třeba francouzský chléb, který je jen z hladké mouky. Celozrnný chleba peču na KLASIK. Děkuji za odpověď.

  • Hospodyňka | 7. 2. 2008 08:27

    Díky paní Terezo, já si nebyla jistá, teď už budu taky používat čerstvé droždí do všech receptů na chleba a tím pádem rychlý program. Odložený start nemá cenu, jakmile jede takové to dohřívání po dopečení, chleba je docela vysušený. A horký chleba není zrovna to pravé ořechové. Odložený start je používám třeba na kynuté těsto, nasypat do pekárny, jít na zahrádku a odpoledne se vrátit a těsto na koláč-závin-buchty je hotové.

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 17:07

    Hospodyňka, prvýkrát som piekla na programe KLASIK, potom na programe SPRINT. Chcela som odskúšať všetky programy, ale po použití programu SPRINT som pri ňom zostala, pretože ako píšete, je to časový rozdiel. Sprint sa nedá predprogramovať na pečenie s časovým odstupom, ale pečiem chlieb vtedy, keď som doma, ráno chlieb nepotrebujem. Raz som predprogramovala, tak som musela použiť KLASIK. Chcela som to vyskúšať. Droždie používam vždy čerstvé, na 1 chlieb dávam 1/3 kocky ( 40 g ), takže kocku mám na 3x. Prvý raz som dala 1/2 kocky droždia podľa jedného receptu a bolo to veľa. cesto rýchlo vykyslo a potom trocha spadlo a ostal taký nepekný okraj, keď pozriete fotku pri recepte Výživný chléb pro domáci pekárnu, tak to uvidíte. Chlieb bol výborný, len ten okraj sa mi nepáčil, odvtedy dávam tú tretinku a stačí to. Na všetky chleby, aj tie sladké, aj zemplínsky koláč som použila čerstvé droždie. Kúpim si 2, 3 kocky naraz a držím v chladničke na dvierkach. Vydrží zabalené dlho.

  • Hospodyňka | 6. 2. 2008 14:32

    Paní Terezo, myslím že jste to někde psala, ale nemůžu to najít: pečete všechny chleby s čerstvým droždím a tudíž na program sprint? To by mě lákalo, je přece jenom rozdíl péct 3 a půl hodiny nebo jen 2. Já na rychlý program peču je "Chlebík z pekárny na rychlo", v jiných receptech si nejsem jistá zda pouhá výměna sušeného droždí za čerstvé stačí k rychlému programu...

  • Tereza J. | 6. 2. 2008 14:28

    Katka, ja som piekla na ETE Siesta, program Sprint, ten je 1:58.

  • Kateřina Sprušanská | 5. 2. 2008 20:50

    chtěla bych vědět jak dlouho se peče na tom základním programu basic - já ho na ETA HARMONY nemám, je tam klasit 3,30 hod. anebo 1,58 sprint zatím jsem pekla pouze z kupovaných směsí . díky za info

  • Tereza J. | 27. 1. 2008 13:18

    Chlebík je veľmi dobrý, zdá sa mi, že je chlieb lepší s jogurtom. Je aj po 2 dňoch jemný, vláčny a chutný. Robila som presne podľa receptu, akurát som použila čerstvé droždie. Dávam 1, škoda, že možno len raz :)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Domácí pekárna Snídaně Svačina Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Celozrnná pšeničná mouka Cukr Hladká mouka Kmín Sůl Sušené droždí Vlažná voda Žitná chlebová mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Honzovy buchty

Honzovy buchty

Tuňákový salát II.

Tuňákový salát II.

Řecký salát po řecku

Řecký salát po řecku

Jablečný závin s piškotem

Jablečný závin s piškotem

Duo bábovka

Duo bábovka

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Brokolicové tagliatelle

Brokolicové tagliatelle

Losos (nejen) v bylinkách

Losos (nejen) v bylinkách

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

223
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
177
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
131
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
63
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
59
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…

Zajímavé články

Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní pochoutku nejen na grilu
Sýr halloumi: Vychutnejte si tuhle famózní…
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské recepty a staňte se hvězdou kuchyně
Nejlepší domácí trhané maso: Naučte se mistrovské…
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se okouzlit naší galerií
Jedlé květy povznesou každý pokrm. Nechte se…
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli loupat
6 druhů ovoce a zeleniny, které byste neměli…
16 českých receptů, které by měla umět každá žena, než se vdá
16 českých receptů, které by měla umět každá žena…
AHA.cz Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Stín nad novou láskou Čermáka: Drsné svědectví z okolí

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Survivor ve stylu: Spicy Pája ovládl hru i finále v Duplexu. Jeho outfit měl skrytý význam! Kdo mu konkuroval?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Vítěz Survivoru Pája na finálovém mejdanu: Nakopal bych se do p**ele!

Vítěz Survivoru Pája na finálovém mejdanu: Nakopal bych se do p**ele!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Zdá se vám často o sexu? Víme, co to znamená

Další doporučené recepty:

Jogurtový cappuccino dort
Jogurtový cappuccino dort
Jogurtový dort s jahodami
Jogurtový dort s jahodami
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
Jogurtový chlebík
Jogurtový chlebík
Jogurtový koláč
Jogurtový koláč
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
Jogurtový koláč (řez) s pudinkem
  • Recepty.cz
  • Jogurtový chléb pro domácí pekárnu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact