Oblíbený americký dezert se dá připravovat v mnoha variantách. Zkuste tu naši se sušenkovým korpusem vylepšeným o mandle a ovesné vločky. Nechybí ani bohatá vrstva jogurtovo-tvarohového krému s lesním ovocem.
Na korpus rozdrťte sušenky. Ovesné vločky namelte nadrobno. Přidejte mleté mandle, nastrouhanou kůru z jednoho pomeranče a rozpuštěné máslo a zpracujte. Vzniklou směs rozprostřete do máslem vymazané či pečícím papírem vyložené formy, pořádně upěchujte do stejnoměrně silné vrstvy a dejte péct na cca 10 min. do předehřáté trouby na 170 °C. Vyndejte a nechte vychladnout.
V misce společně rozmixujte jogurt, tvaroh, citrónovou šťávu, zakysanou smetanu a vanilkový cukr. Želatinu namočte na 10 minut do studené vody, až změkne. Přimíchejte k ní 5 lžic jogurtového krému a pomalu promíchejte. Přidejte zbylý krém a znovu zamíchejte.
3
Čtvrtinu mraženého lesního ovoce nechte v misce polevit. Poté ho rozmačkejte vidličkou a přidejte k jogurtové směsi. Dejte na chvilku vychladit do ledničky. K vychlazenému krému přidejte našlehanou smetanu. Krém dejte na korpus a dejte ztuhnout na 4 hodiny do ledničky. Po ztuhnutí vyndejte z ledničky, vyjměte z formy a na povrch rozložte zbytek zmraženého ovoce.