kelímek
polohrubá mouka
- plný kelímek od bílého jogurtu
prášek do pečiva
Drobenka:
150
g
polohrubá mouka
160
g
cukr krupice
1
ks
vanilkový cukr
nebo skořicový cukr
100
g
máslo
změklé
tuk
1
kg
rebarbora
cca
Postup přípravy receptu
1
Vejce vyšleháme s cukrem, přidáme vlažný rozpuštěný tuk, jogurt, aroma, mouku a prášek do pečiva. Řádně promícháme, těsto rovnoměrně rozetřeme v připraveném vyšším plechu, posypeme očištěnou(oloupanou) a na kousky pokrájenou rebarborou. Celé pak posypeme drobenkou připravenou z mouky, cukrů a másla. Dáme péct na střední teplotu do předehřáté trouby dozlatova. Po vychladnutí můžeme posypat moučkovým cukrem.
2
***Pokrájenou rebarboru můžeme vmíchat rovnou do těsta, naplnit plech, pak posypat vanilkovou nebo skořicovou drobenkou a upéct.
Manželka upekla,je vynikající,vláčnej,vlhký,a skořice krásně voní z drobenky.Zatím jsme dělali s jahodami,brzy uděláme s jiným ovocem,akorát tédrobenky podle receptu je hodně,neva,dali jsme do mrazáku,a schovali na příštěMohu jen doporučit.
Meli jsme malo rebarbory, tak jsme udelali jen pulku testa a jeste pod ni dali jeden tvaroh z vanicky. Kolac je vynikajici a davame jednicku a posleme i fotecku a dekujeme za recept.
Ročková
|13. 12. 2016 19:54
Reveň jsem vyměnila za jablka, přidala trochu skořice a koláč je grandiózní O:-)
RadkaS
|25. 5. 2016 00:05
recept jsem objevila před rokem a peču podle něho velmi často, nejen s rebarborou, ale prakticky se vším ovocem, jak v sezóně dozrává, i s mraženým v zimě. Buchta vždy se povede, díky střídání ovoce je vždy jiná a má pokaždé obrovský úspěch. Za mne nejrychlejší a nejuniverzálnější buchta. Za recept posílám velký dík.
Hedvika
|16. 5. 2016 10:15
Je výborný <3 děkuji za recept :-)
terez
|13. 5. 2016 13:41
dnes jsem koláč upekla, je moc dobrej, akorát já sem nedávala 1 kg reberbory to nevim kam by se to vešlo, dala sem asi 400g a je to tak akorát..do těsta bych dala asi míň mouky pro příště. ale s tím jogurtem je to moc dobrý..recept shovám a určitě ještě upeču!!! :) ;-)
Leona Kolářová
|12. 5. 2016 06:41
Skvělý koláč :-* ,děkuju za recept.
Leona Kolářová
|12. 5. 2016 06:41
Skvělý koláč :-* ,děkuju za recept.
Helča
|29. 6. 2015 15:15
Výborný s jakýmkoliv ovocem a místo jogurtu se dá využít i kyselé mléko!
Stáňa
|12. 6. 2015 10:16
Dobrý den, dělala jsem s tvarohem a byl také výborný ... jen se po něm zaprášilo ... mám nakázáno, že musím upéct znova:-).
Děkuji za jednoduchý recept.
kuki
|5. 6. 2015 00:23
Vynikajici recept, jemne, ale neni to suche, mnohem lepsi nez kynute testo. Jen rebarboru po "svleceni" necham prejit varem vodou s 5 lzicemi cukru, okapat a pak dam na plech dle postupu. U nas doma chutna vsem
Eva
|15. 5. 2015 19:55
Škoda tak dobrého koláče :(
Eva
|15. 5. 2015 19:51
Výborný koláč!
Lucie Romová
|23. 4. 2015 19:21
Jogurtové koláče dělám ráda a s rebarborou taky neměl chybu, určitě dneska nebyl naposledy :-)
Lada
|14. 7. 2014 13:53
Je to vynikajici vlacny kolac, dekuji za recept.
Jitka
|15. 5. 2014 12:04
:-D ..super odpověď té umělkyni ....já bych se asi neudržela a byla bych dost vulgární :-D
Petra
|20. 4. 2014 12:11
Je jednoduchý a vynikající, určitě nebyl naposledy.
Petra
|13. 4. 2014 16:13
Koláč s rebarborou má u nás úspěch vždycky, děkuji za další rychlý a výborný koláč. Opět nezklamal.
...pravda je, že na fotce u receptu je koláč z poloviční dávky, pečený v kulaté keramické formě, ale nenapadlo by mě, že když v textu (popisu/postupu) pod ingredience doslova napíšu vyšší plech, (nikoliv kulatá forma nebo vyšší pekáček), nalije někdo těsto do něčeho jiného než je vyšší plech ...navíc, už když jste nandavali další vrstvy Vám mohlo být víc než jasné co nastane, až se těsto začne zvedat, když už ani drobenka se Vám jak píšete, na koláč nevešla ...také nechápu, proč jste koláč vyklápěly, o tom v receptu není také ani slovo ...ovocné koláče s drobenkou se nevyklápí, ale nakrájí se na PLECHU a servírují ...nedivím se, že jste z koláče měli katastrofu :-! ...nevím co dodat, nemám slov...
Tak jsme jej dělali s dcerou - výsledek: poloviční katastrofa :-$ Na fotce kulatá forma, v textu plech....použili jsme kulatou 28 cm! a stejně těsto přeteklo, rebarbory tak dvě patra a drobenka se také nevešla!!!! Po upečení, cca) 45 min!!! se koláč nedal vyklopit a když se to konečně povedlo, tak se celý rozpadl jak byla těžká náplň.
Dávám 4 za špatný popis/postup recepisu.
Příště jedině na plech!! :-P
...ten samý kelímek od bílého jogurtu, který dáte do těsta ;-) ...
Tereza
|7. 7. 2013 00:39
Prosím vás, myslíte, že se do těsta má dát půlkilový jogurt a na mouku si máte shánět jiný kelímek??
Tereza
|6. 7. 2013 23:21
Koláč je hutnější, ale vláčný, doporučuji.
Romi
|6. 7. 2013 08:43
Ten kelímek mouky,je od malýho jogurtu nebo velkýho?
Abapipi
|10. 6. 2013 18:54
Jdu ho péct znovu!!Samozřejmě jsem cukr nahradila fruktózou:-) ;-)
Asha
|31. 5. 2013 14:21
Koláč je výborný:-) dala jsem ještě do těsta nastrouhané a oloupané 2 jablka a navrch rebarboru. Opravdu super:-))) PS. pro Abapipi :jen si nedovedu představit, s tolika množstvím cukru... 360g cukru + pytlík vanilkového, jak se dá nahradit aby byl koláč i dia :-\ sladidlem? =-O
Abapipi
|19. 5. 2013 12:35
Vynikající!Super vláčný a chutný.Lze i jako dia. 8-)
anet
|9. 5. 2013 11:53
Hned ho vyzkouším, jen se chci zeptat jestli mohu použít klasickou koláčovou formu(kulatou) nebo plech.Zmátlo mne, že na fotce je koláč a v textu se píše o vyšším plechu.Děkuju
Moc dobrý koláč.Přidala jsem ještě pár pokrájených jahod.Děkuji za recept a dávám 1 :-)
Martina U.
|29. 5. 2012 10:27
výborný koláč!!!!!!!!! jiný už dělat nebudu :-*
Došková
|17. 5. 2012 13:46
Jednoduchý a rychlý koláč. Dala jsem na radu a zamíchala reveň rovnou do těsta, protože jsem jí neměla tolik, aby stačila na pokrytí celého těsta. Můžu všem doporučit, koláč je výborný. :-)