g
vepřové maso
- libovější bůček, krkovice..., 4 delší plátky cca
sůl
a pepř
1
sklenice
krenex
nebo Křeník, větší (200g)
500
g
bílý jogurt
párátka
na zpevnění závitků
sádlo
nebo olej na vymazání
Postup přípravy receptu
1
Delší plátky masa naklepeme, dobře osolíme, opepříme, potřeme Krenexem a jogurtem, zavineme a zpevníme párátkem. Připravené závitky přendáme do vymazané zapékací misky. Zbytek jogurtu smícháme s Krenexem, naneseme na závitky, zaklopíme nebo zakryjeme alobalem a pečeme cca 40 minut, pak odkryjeme a dopečeme doměkka a dozlatova.
2
Podáváme s chlebem nebo bramborem a sklenicí vychlazeného piva.
3
***Lze připravit den předem a nechat do druhého dne proležet.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ludmila Lesáková
|26. 10. 2015 17:57
Postup jsem více méně z lenosti zvolila jako paní pode mnou a bylo to famózní.
Pajkova
|13. 10. 2013 11:09
Nemela jsem maso z ktereho by sly platky a tak sem smichala kusy masa s ostatnim a skvele se mi to podarilo,bezvadne jídlo,k nemu se vratim. :-)
Marcela Hozáková
|25. 11. 2012 16:03
Já jsem jako přílohu udělala ještě jablečný křen a bylo to bezvadné, hlavně jsem udělala radost mému muži, který křen zbožňuje. Výpek je opravdu moc dobrý. Děkuji.