Mouku, kakao, kypřidlo a cukr smícháme, přilijeme mléko, olej, vejce a dobře promícháme (z bílků můžeme udělat sníh, není to ale nutné). Těsto nalijeme do připraveného vyššího plechu, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 160-170 stupňů, pečeme cca 30 minut, vyzkoušíme špejlí. Korpus necháme zchladnout.
2
Vodu (200 ml) a jogurt dáme do kastrolu, těsně před bodem varu přilijeme pudinky rozmíchané ve 100 ml vody, za stálého míchání uvaříme tuhý pudink, který dáme do misky, zakryjeme mikrotenem, aby se neudělal škraloup a necháme vychladit.
3
Změklé máslo utřeme s cukrem do pěny, po částech zašleháváme vychladlý pudink v hladký krém.
4
Krém natřeme na korpus, posypeme kakaem a dáme do chladna proležet do druhého dne.
5
Dle chuti a pro obměnu můžeme do krému vmíchat oblíbené dobře okapané ovoce, nasekanou nebo nastrouhanou čokoládu (mléčnou, hořkou, Margot...) nebo během vaření můžeme do pudinku vmíchat hrst kokosu. Fantazii se meze nekladou. :-)
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|8. 4. 2017 08:42
<3 <3 <3
Helena
|8. 4. 2017 08:41
Výborné !!! Jdu ho péct podruhé, mizí rychle i při tom množství <3 :-P
Niky
|4. 2. 2017 21:38
Výborné :-*
Renata Staňková
|5. 4. 2016 06:55
Rychlé a výborné a do krému jsem nakrájela také ovoce. Použila jsem čerstvé jahody a byla to super volba, jenom množství jsem dělila dvěma, protože celý plech bysme jedli asi hoodně dlouho.
Simča
|14. 7. 2014 20:27
BOl fakt dobrunky ja som robila puding malinovy, a jogurtu som dala 300 namiesto 400 a super 8-)
Klárča
|17. 5. 2014 20:18
výborná buchta, skvělý krém. Děkuji za recept
Kateřina Vomáčková
|16. 3. 2014 11:07
Výborná buchta která se ztrácí před očima, děkuji za recept :-)
Veronika
|7. 3. 2014 18:34
Koláč už jsem pekla před časem a je to rychlovka bez chybičky.Recept jsem dostala od kamarádky,která si ho nemohla vynachválit a u mě má taky plusové body.Zaprvé za jednoduchost a hlavně za to,že není přeslazený.S ovocem někdy vyzkouším,to vypadá taky jedle.