Těsto: vejce vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej, mléko, kakao s moukou a práškem do pečiva. Vše řádně promícháme a rovnoměrně rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech.
2
Jogurtová směs: jogurt dáme do mísy, přidáme cukr, pudink rozmíchaný v mléce a zamícháme. Můžeme přidat i lžičku kakaa. Náplní polijeme těsto cik-cak.
3
Koláč dáme péct do předehřáté trouby. Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Okraje buchty se oddělí od kraje plechu.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Míša
|22. 8. 2016 16:18
Dala jsem vanilkový pudink, buchta dvojbarevná sice není, ale i tak je celkem vláčná, pekla jsem na 180 stupních asi 20 minut - máme horkovzdušnou troubu ;-)
milunka
|10. 8. 2016 09:16
;-) buchta je v troubě,jsem moc zvědavá na výsledek,protože jsem neměla kakaový pudink dala jsem banánový,myslom že bude dobrá.Celkem rychle jsem ji zvladla už se těším ,napíšu jak se podařila :-)
kiitta
|6. 4. 2016 22:44
Přidala jsem ještě nasekané vlašské ořechy (potřebovala jsem spotřebovat) a jednu nastrouhanou mrkev, pro zvláčnění těsta, a buchta byla dobrá (ořechy teda nejsou vůbec znát). I přes přidanou mrkev trochu suchá, tak jsem ji podélně rozřízla a pořádně promazala rybízovou marmeládou - po této úpravě už naprostá spokojenost..
Eva
|2. 11. 2015 16:02
Taky by mě to zajímalo, jak je to s tím pudinkem :/ Děkuji. :-\
Victorie
|7. 9. 2015 09:49
Prosím Vás, ten pudink je uvařený v mléce pak zamíchaný s jogurtem a daný na těsto, nebo je neuvařený jen prášek? Děkuji, Victorie
Vendula
|28. 4. 2015 09:56
Potřebovala jsem něco rychle upéct a zbavit se přitom i jogutu, lkterý prošel zárukou. Místo kakaového jsem dala banánový pudink no a dobrý. Rychlý a dobrý koláč hotový za chvilku a dokonce byla i pochvala.
...zrovna u tohoto koláče šlehač nepotřebujete, takže můžete ...pečte na cca 180 a tak dlouho, až se vám okraje začnou odlepovat od pekáče, pak vyzkoušejte píchnout špejlí do těsta, těsto se na špejli nesmí lepit ;-)
Luboš
|26. 7. 2014 22:01
Dobry den , chtel sem se zeptat , jestli to muzu rozslehat vidličkou? a jak dlouho v troube? Dekuji , Luba
Barča
|15. 7. 2014 19:25
Buchta je v troubě, tak jsem na to zvědavá. Zatím to vypadá pěkně <3
tak nevim, co bylo spatne, ale ještě po hodine a pul byla bábovka uvnitř porad lepiva, a když uz nakonec lepiva nebyla, tak zase kraje byly jako kamen . takze celkove byla bábovka sucha, vůbec nebyla vlacna, skoro ani nevybehla, coz bych při jednom kypricim prasku asi ocekavala :-X
Alex
|22. 3. 2014 19:12
Diky za tip! Pred chvili jsem ji vyndala z trouby a muzu Jen doporucit
Nikde jsem se nedočetla na kolik stupnu a jak dlouho se peče,takže snad to odhadnu :-) Už se těším na výsledek ;-)
Štěpka
|29. 8. 2013 12:40
Až těsně před pečením jsem zjistila, že mám jen pudink vanilkový a banánový. Dala jsem banánový a koláč je výborný taky. Rychlé a snadné pečení, děkuji.
Dobrá buchta, třeba ke snídani... Příště kápnu ale citrón do jogurtové směsi...
Veverka
|31. 3. 2013 13:42
Udělala sem ji je to moc výborná buchta jen jsem ji v troubě nechala dýl než jsem měla.Moc se nedá poznat kdy bude ale tak cca hodinu víc ne. Mě teda chutná nejvíc ten krem :-)
Prosím, jak dlouho se peče a při jaké teplotě? Dekuju.
Tereza
|25. 9. 2012 18:23
Jak dlouho a při jaké teplotě koláč péct?
Lucka
|30. 1. 2012 15:49
S karamelovým pudinkem je to taky výborný, kakaový doma nebyl ;-)
Jana
|19. 9. 2011 21:13
Vyzkoušela jsem ,chutnalo mi =) v pečení nejsem žádný profík ale je to opravdu snadný recept.Jen mě zarazil pudink zda má být uvařený nebo jen prášek v mléce pro ty co by nevěděli je to jen prášek rozmíchaný v mléce doporučuji ochutnávat až po vychladnutý nejlépe tak čtyři hodiny buchta je poté vláčnější a má vyváženější chuť