Nakrájená jablka pokapeme citronovou šťávou. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme jogurt, rozpuštěnou Heru, citronovou kůru, mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Vmícháme rozinky, jablka a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova, vyzkoušíme špejlí, těsto se na ní nesmí lepit. Po upečení bábovku necháme trochu zchladnout a vyklopíme jí. Před podáváním jí můžeme posypat moučkovým cukrem.
Bábovka byla báječná , včera jsem ji upekla a jen se po ní zaprášilo. Je vláčná, díky citrónové šťávě voňavá, není moc sladká..Místo Holandie, kterou jsem zrovna neměla, dala jsem řecký jogurt, určitě bych doporučila hustší jogurty. Divím se , že ji ještě nikdo nevyzkoušel . Dávám 1!!!!
Adéla Šandová
|1. 9. 2013 19:23
Souhlasím s vámi, je super. Ráno jsem pekla a už je fuč. Ráda zopakuji, recept je výborný.