• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jogurtové těsto na závin
Napište svůj komentář k receptu

Jogurtové těsto na závin

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jogurtové těsto na závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks bílý jogurt

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady na vále propracovat. Z tohoto těsta se udělají 4 velké záviny. Těsto se nelepí, netrhá a dá se dotenka vyválet.
2
<BR>Vejce ani jiné přísady do těsta nedávám. Můžete použít i na různé rohlíčky, šátečky, záviny s klasickou jablečnou náplní nebo i masovou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)

NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN -…

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bílč44
    Bílč44 | 29. 9. 2012 07:56

    Dobrý :)

  • *Lucka* | 10. 10. 2010 16:50

    Mňam =).

  • *Lucka* | 10. 10. 2010 16:46

    Není co dodat prostě za 1 =)

  • *Lucka* | 9. 10. 2010 13:14

    Recept vypadá zajímavě, určitě vyzkouším. Děkuji za inspiraci. ;-) :-)

  • Marsi | 20. 2. 2008 22:51

    No Verko z Dc,jestli ono nebude treba dobre se taky necim potrit treba pri diete...:-) takove jisteni proti prasknuti...:-)

  • Věra z Dc | 19. 2. 2008 11:11

    Lenko walová :-)))))) po přečtení první věty jsem se musela smát ... po dočtení mi došlo co tím bylo míněno.

  • Lenka walová | 18. 2. 2008 12:37

    Děkuji všem za rady proti prasknutí, zkoušela jsem už všechno. Ale u nás se sní i ten popraskaný a když čekám návštěvu nepeču štrúdl.

  • Andra | 14. 2. 2008 12:24

    Podla mojho nazoru je na 1/2 kg muky 1 maly jogurt malo (150g). Ja som pouzila 200g jogurt a cesto sa mi po upeceni tiez drobilo. Pomer, ktory uvadza p. Sindlerova sa mi zda lepsi.

  • Lída* | 13. 2. 2008 14:19

    Mám taky nedávno novou horkovzdušnou troubu a nikdy nevím kdy ji mám použít. Peču na horkovzduch jen věnečky a větrníky a nikdy nevím na co použít a na co ne. Moc bych uvítala dobrou radu. Děkuji

  • Zuzana Šindlerová | 13. 2. 2008 12:59

    Marsí, Jani a Di, tak děkuju, to vyzkouším, potírám většinou rozšlehaným vajíčkem nebo máslem. Propichuji, ale je fakt, že mám ráda hodně náplně, tak to možná bude tím....Spíš jsem si myslela, jestli nepeču moc prudce a není to rychle vysušené, přešla jsem z plynu na elektriku a trochu s tím bojuji...Taky nevím, jestli je lepší péct horkovzduchem nebo horní a spodní ohřev, holky poradíte?

  • Di | 12. 2. 2008 22:17

    Lenko, štrůdl někdy praskne, protože ho hodně naplníme a příliš napevno zavineme. Mně taky dříve praskl téměř každý. Zkuste šišky smotat voněji, případně ho po smotání propíchnout, aby pára z náplně mohla unikat.

  • Jana T. | 12. 2. 2008 22:02

    Každý závin před vložením do trouby propíchnu na několika místech vidličkou. Možná taky dáváte příliš mnoho náplně, ale to je potom pravda co píše Zuzana, ty praskliny vůbec nejsou na závadu, hlavně že chutná.

  • Marsi | 12. 2. 2008 20:52

    Zuzko a Lenko,aby testo nepraskalo,zkuste potrit pred vlozenim do trouby ten strudl zloutkem smichanym se lzickou zakysane smetany...nemelo by prasknout diky te smetane.Chut se tim nezmeni...:-)

  • Zuzana Šindlerová | 12. 2. 2008 14:27

    Leni, tak to jste můj člověk, mně praskne i každá bábovka, děti říkají, že by jim to už bez těch mých prasklin ani nechutnalo :-))

  • Lenka walová | 11. 2. 2008 16:47

    Dělala jsem podle poměru paní Šindlerové na slano - potřela jsem ochuceným pomazánkovým máslem, naskládala krájenou vysočinu, pokapala kečupem a nahoru uzený sýr, zavinula, upekla jeden gigantický závin a jen se po něm zaprášilo i když mi popraskal. Ale to nebyla chyba těsta. Mně popraská každý štrúdl. Těsto je vynikající, mňam, díky.

  • Jitka | 20. 10. 2006 11:05

    Závin patří k našim oblíbeným.Je rychlý,chutný a vždy se po něm zapráší.

  • Zuzana Šindlerová | 5. 4. 2006 10:38

    Ještě během pečení se má potírat vajíčkem, aby zezlátl, kolegyně ho potírala rozpuštěnou Herou.Chci jej zkusit, tak pak napíšu moji zkušenost.

  • Zuzana Šindlerová | 5. 4. 2006 10:34

    Zrovna kolegyně donesla do práce jogurtový závin, stejné ingredience, jenom poměr je 30 dkg pol. mouky, 1 kelímek bílého jogurtu, 12 dkg Hery. Je výborný.

  • Anna | 5. 4. 2006 09:56

    Testo se dobre zpracovava, ale vysledek neni nic moc. Vzhledemk tomu, ze nemenilo barvu pri peceni, nevedela jsem, jak dlouho ho nechat v troube. Po upeceni bylo testo bez chuti, sypke a tvrde. Pokud ovsem nenechate strudl odlezet do druheho dne, pak je o neco lepsi. Navsteve bych ho nepodala. Priste vyzkousim nejaky jiny recept a porovnam.

  • Gabriela B | 19. 9. 2005 19:02

    Včera jsem dělala tento závin s náplní z paprik, rajčat a fety a bylo to vynikající. Těsto se velmi dobře zpracovává, netrhá se.

  • Abies Alba | 30. 3. 2005 12:58

    Tento recept znám je výborný, ale přidávám k němu prášek do pečiva.

Vyberte, co chcete vytisknout
Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hera Polohrubá mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní pečená kuřecí stehna

Pikantní pečená kuřecí stehna

Oříškové rohlíčky

Oříškové rohlíčky

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Rakouský bramborový salát

Rakouský bramborový salát

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Dobroučká kuřecí pomazánka

Dobroučká kuřecí pomazánka

Double švestkový koláč

Double švestkový koláč

Italské těsto a výborná pizza

Italské těsto a výborná pizza

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

17
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
15
Pečené brambory se sýrovou omáčkou
Pečené brambory se…
12
Pivní sýr
Pivní sýr
11
Domácí čokoládová granola
Domácí čokoládová granola
11
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Jogurtové těsto na závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact