• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jogurtové těsto na závin
Napište svůj komentář k receptu

Jogurtové těsto na závin

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jogurtové těsto na závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks hera
    • 1
      ks bílý jogurt

Postup přípravy receptu

1
Všechny přísady na vále propracovat. Z tohoto těsta se udělají 4 velké záviny. Těsto se nelepí, netrhá a dá se dotenka vyválet.
2
<BR>Vejce ani jiné přísady do těsta nedávám. Můžete použít i na různé rohlíčky, šátečky, záviny s klasickou jablečnou náplní nebo i masovou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN - ŠTRÚDL - od mojí babičky :-)

NEKYNUTÉ ,RYCHLÉ TĚSTO NA ZÁVIN -…

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Dia jogurtové řezy s rebarborou

Jogurtové řezy II.

Jogurtové řezy II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Bílč44
    Bílč44 | 29. 9. 2012 07:56

    Dobrý :)

  • *Lucka* | 10. 10. 2010 16:50

    Mňam =).

  • *Lucka* | 10. 10. 2010 16:46

    Není co dodat prostě za 1 =)

  • *Lucka* | 9. 10. 2010 13:14

    Recept vypadá zajímavě, určitě vyzkouším. Děkuji za inspiraci. ;-) :-)

  • Marsi | 20. 2. 2008 22:51

    No Verko z Dc,jestli ono nebude treba dobre se taky necim potrit treba pri diete...:-) takove jisteni proti prasknuti...:-)

  • Věra z Dc | 19. 2. 2008 11:11

    Lenko walová :-)))))) po přečtení první věty jsem se musela smát ... po dočtení mi došlo co tím bylo míněno.

  • Lenka walová | 18. 2. 2008 12:37

    Děkuji všem za rady proti prasknutí, zkoušela jsem už všechno. Ale u nás se sní i ten popraskaný a když čekám návštěvu nepeču štrúdl.

  • Andra | 14. 2. 2008 12:24

    Podla mojho nazoru je na 1/2 kg muky 1 maly jogurt malo (150g). Ja som pouzila 200g jogurt a cesto sa mi po upeceni tiez drobilo. Pomer, ktory uvadza p. Sindlerova sa mi zda lepsi.

  • Lída* | 13. 2. 2008 14:19

    Mám taky nedávno novou horkovzdušnou troubu a nikdy nevím kdy ji mám použít. Peču na horkovzduch jen věnečky a větrníky a nikdy nevím na co použít a na co ne. Moc bych uvítala dobrou radu. Děkuji

  • Zuzana Šindlerová | 13. 2. 2008 12:59

    Marsí, Jani a Di, tak děkuju, to vyzkouším, potírám většinou rozšlehaným vajíčkem nebo máslem. Propichuji, ale je fakt, že mám ráda hodně náplně, tak to možná bude tím....Spíš jsem si myslela, jestli nepeču moc prudce a není to rychle vysušené, přešla jsem z plynu na elektriku a trochu s tím bojuji...Taky nevím, jestli je lepší péct horkovzduchem nebo horní a spodní ohřev, holky poradíte?

  • Di | 12. 2. 2008 22:17

    Lenko, štrůdl někdy praskne, protože ho hodně naplníme a příliš napevno zavineme. Mně taky dříve praskl téměř každý. Zkuste šišky smotat voněji, případně ho po smotání propíchnout, aby pára z náplně mohla unikat.

  • Jana T. | 12. 2. 2008 22:02

    Každý závin před vložením do trouby propíchnu na několika místech vidličkou. Možná taky dáváte příliš mnoho náplně, ale to je potom pravda co píše Zuzana, ty praskliny vůbec nejsou na závadu, hlavně že chutná.

  • Marsi | 12. 2. 2008 20:52

    Zuzko a Lenko,aby testo nepraskalo,zkuste potrit pred vlozenim do trouby ten strudl zloutkem smichanym se lzickou zakysane smetany...nemelo by prasknout diky te smetane.Chut se tim nezmeni...:-)

  • Zuzana Šindlerová | 12. 2. 2008 14:27

    Leni, tak to jste můj člověk, mně praskne i každá bábovka, děti říkají, že by jim to už bez těch mých prasklin ani nechutnalo :-))

  • Lenka walová | 11. 2. 2008 16:47

    Dělala jsem podle poměru paní Šindlerové na slano - potřela jsem ochuceným pomazánkovým máslem, naskládala krájenou vysočinu, pokapala kečupem a nahoru uzený sýr, zavinula, upekla jeden gigantický závin a jen se po něm zaprášilo i když mi popraskal. Ale to nebyla chyba těsta. Mně popraská každý štrúdl. Těsto je vynikající, mňam, díky.

  • Jitka | 20. 10. 2006 11:05

    Závin patří k našim oblíbeným.Je rychlý,chutný a vždy se po něm zapráší.

  • Zuzana Šindlerová | 5. 4. 2006 10:38

    Ještě během pečení se má potírat vajíčkem, aby zezlátl, kolegyně ho potírala rozpuštěnou Herou.Chci jej zkusit, tak pak napíšu moji zkušenost.

  • Zuzana Šindlerová | 5. 4. 2006 10:34

    Zrovna kolegyně donesla do práce jogurtový závin, stejné ingredience, jenom poměr je 30 dkg pol. mouky, 1 kelímek bílého jogurtu, 12 dkg Hery. Je výborný.

  • Anna | 5. 4. 2006 09:56

    Testo se dobre zpracovava, ale vysledek neni nic moc. Vzhledemk tomu, ze nemenilo barvu pri peceni, nevedela jsem, jak dlouho ho nechat v troube. Po upeceni bylo testo bez chuti, sypke a tvrde. Pokud ovsem nenechate strudl odlezet do druheho dne, pak je o neco lepsi. Navsteve bych ho nepodala. Priste vyzkousim nejaky jiny recept a porovnam.

  • Gabriela B | 19. 9. 2005 19:02

    Včera jsem dělala tento závin s náplní z paprik, rajčat a fety a bylo to vynikající. Těsto se velmi dobře zpracovává, netrhá se.

  • Abies Alba | 30. 3. 2005 12:58

    Tento recept znám je výborný, ale přidávám k němu prášek do pečiva.

Vyberte, co chcete vytisknout
Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Hera Polohrubá mouka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Plundrové těsto

Plundrové těsto

Bábovka z jogurtu

Bábovka z jogurtu

Palačinky od Petra

Palačinky od Petra

Krabí tyčinky na kari s rýží

Krabí tyčinky na kari s rýží

Salát Coleslaw alá KFC

Salát Coleslaw alá KFC

Brokolicová polévka

Brokolicová polévka

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
24
Špekové knedlíky
Špekové knedlíky
21
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
17
Himalájská campa cestovní, základní recept
Himalájská campa…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

Aneta Krejčíková: Anděl v krajce!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Jogurtové těsto na závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact