Tuk rozpustíme, necháme zchladnout a smícháme se vším ostatním. Z těsta můžeme buď udělat 3 klasické štrúdly na plech nebo potěšit děti a udělat jim 15 malých štrúdlíčků do ruky. S těstem se dobře pracuje, netrhá se a je vhodné i pro začínající kuchařky. Před pečením se mohou štrúdly potřít vajíčkem, ale není to nutné. Pomalu pečeme při 180 °C.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Markéta Novotná
|30. 8. 2008 16:04
peču jen tak jednou dvakrát za rok a moc se mi líbí nápad jogurtového těsta. štrůdly se povedly ale na půlkilo těsta jsem dala jen půl kostky tuku a velky bílý nízkotučný jogurt a s úspšchem jsem upekla ještě dietnější verzi.
Vlaďka
|8. 11. 2006 07:19
Pekla jsem 16 malých štrůdlíků, těsto se krásně vyválelo, nepopraskal ani jeden. A těch patek co bylo ! Dávám za 1.
rose
|28. 11. 2005 17:45
Vynikající, s těstem se moc dobře pracuje a je chutné, měla jsem hodně naplněno a nepopraskal! Z nouze jsem čtvrtý strúdl naplnila kompotovanými meruňkami - super špica. Jo a do těsta jsem použila úplně klasickou smetanu hustou. Taky to jde.
Bara
|23. 10. 2005 23:18
Dneska jsem ho delala, byl moc dobry, ale nesmi se moc plnit-praska. Jinak chutove je dobry, plnila jsem ho jablky s pridanim tvarohu, je jeste lepsi. diky
Lidka Kábrtová
|19. 10. 2005 11:01
Jedná se o malý jogurt, může být i nízkotučný, váha asi 200g, prostě celý ten malý kelímek.
Berča
|19. 10. 2005 10:45
Jedná se o malý jogurt. Ale tento recept již myslím na tomto webu existuje. Já doma dělám stejný, nepoužívám prášek do pečiva a dávám polohrubou mouku. A ze stejného množství dělám 4 záviny.
Helča
|19. 10. 2005 10:35
prosím, napište o jak velký jogurt se jedná, jestli 400 nebo 200 gramový . Moc děkuji.