Maso mírně naklepeme, posolíme, opepříme. Smícháme jogurt s prolisovaným česnekem, majoránkou, solamylem, ďábelským kořením, vegetou a do téhle směsi naložíme řízky na jeden den. Druhý den smažíme na rozpáleném oleji a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Zrovna jsem dojedla, a dávám 1. Byli krásně zlatavé, smažila jsem na trošce oleje, do výpeku jsem dala kousek másla, zaprášila moukou+špetku bujonu a nakonec jsem tam dala zbytek jogurtové marinády. vše se krásně spojilo... Mňam
Koření se ani nemusí dávat anebo jej lze nahradit jiným...já většinou dávám česnek, bazalku, petrželku, někdy i oregáno. Pokaždé do chutná jinak, ale vždycky dobře :-)
Petra H.
|22. 4. 2010 19:17
Ne, vajíčka se nedávají - není důvod.
Anonym
|19. 6. 2007 12:29
Nezapomněli jste dát vajíčka?
Jana Opavsko
|19. 6. 2007 12:07
O víkendu jsem vyzkoušela se smetanovým hustým bílým jogurtem a na pánvi se mi roztékali, i upečené řízky byly pořád bílé, vzhledově i chuťově nic moc.
Anonym
|10. 3. 2007 10:20
Ne nalít,ale jen to naložené maso vyskládat na pekáč a upéct v troubě.
mirka
|10. 3. 2007 07:50
ta dietnější verze se myslí jak??dopekáčku nalít tu směs s masem??
Jana Satinská
|30. 1. 2007 16:28
O víkendu jsem tento recept zkoušela, trošku jsem si ho upravila, aby jej mohla jíst i moje malá dcera, takže jsem místo ďábelského koření použila koření na kuře bez soli a glutamanu, vynechala jsem pepř a řízečky zapékala i s marinádou v troubě. Maso bylo chutné, určitě se k receptu znovu vrátím. Dávám za 1.
Anonym
|7. 6. 2006 17:28
Vynikající a křehké masíčko.
iva
|23. 5. 2006 09:00
dietnější verze - dát do pekáčku a upéct
Jana Kutačová
|22. 5. 2006 13:28
Pane Vašku,já jsem ho ochutnala poměrně nedávno a byla njsem překvapena,že řízečky nebyly vůbec suché,ale naopak maso pěkně natáhlo všechny vůně a bylo křehoučké..:o))
Václav Bělice
|22. 5. 2006 13:26
Paní Janičko tento recept dělávám je opravdu vynikající