ks
želé dortové
nebo ovocná želatina na 250 ml tekutiny
cukr krupice
nebo ovocný sirup
toping
nebo vařená poleva (uvedená v receptu)
Dohotovení dle chuti:
čerstvé ovoce
cukrářské piškoty
ořechová jádra
oplatky
nebo oplatkové přízdoby....
kakao
nebo Granko
Postup přípravy receptu
1
Vařená poleva (toping):
2
80 gramů másla dáme do kastrůlku s 3 lžícemi mléka, 80 gramy moučkového cukru smíchanými s 2 lžícemi čokoládového pudinku v prášku. Na slabém plameni za stálého míchání necháme asi minutu provařit, pak odstavíme a za občasného promíchání necháme vychladnout. Vychladlým topingem poléváme jogurtové vrstvy.
3
Jogurt smícháme s vanilkovým cukrem, dále není potřeba sladit, jelikož budeme používat toping, který je sladký.
4
Skleničky nebo vyšší misky či poháry střídavě plníme jogurtem a topingem. Přidat můžeme i dětský piškot nebo kousek ovoce dle chuti. Když máme téměř naplněno (poslední vrstva je jogurtová), vše dáme do chladna a uvaříme si želé dle návodu na obalu. Místo vody s cukrem lze použít ovocná šťáva nebo šťáva z kompotu. Částečně vychladlé želé rozdělíme do skleniček, kde nám vytvoří barevnou pokličku. Po ztuhnutí můžeme podávat. Dozdobíme dle chuti a fantazie.
5
Pokud budeme plnit do uzavíratelných sklenic od malé majolky či přesnídávky, mohou nám jogurtové poháry posloužit i jako svačina do školy či do práce.