grilovací koření
lze použít místo papriky, soli a česneku, cca 1 lžíci
200
g
cherry rajčátka
- vanička
olej
nebo máslo
2
lžička
mletá sladká paprika
Postup přípravy receptu
1
Řízky nakrájíme šikmo na širší nudličky (menší řízky), které naložíme nejlépe přes noc do marinády umíchané z jogurtu, petrželky, česneku, papriky, pepře a trošky soli. Dáme do chladna. (Do jogurtové marinády můžeme použít místo papriky, česneku a soli lžíci grilovacího koření.)
Malé řízečky vyndáme z marinády a zprudka osmažíme z obou stran na oleji (másle). Poté je i se zbylou marinádou přendáme do pekáčku nebo zapékací mísy vymazané máslem, přidáme rajčátka pokrájená na půlky, ještě trochu osolíme a opepříme a dáme dopéct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 25 minut.
Výborné, příjemně nakyslé, ale né kyselé, prostě mňamka <3 .
jola
|24. 3. 2015 09:32
fakt super pochutnali sme si
Marková
|7. 7. 2014 14:39
Měla jsem v mrazáku jen stehna, tak jsem je zmenšila na menší kousky a nechala je s kostí, pekla je o něco dýl a výsledek stál za pokus. Bylo to moc dobré, děkuji.
Simona Pražáková
|14. 3. 2014 09:43
S řízky jsem byla spokojená a myslím, že i další čerstvé bylinky by se do marinády hodily. Viděla bych to na bazalku, oregano a ráda také vyzkouším, bylinky, to je moje :-D .
Alice
|17. 12. 2013 13:13
Skvělý oběd, řízky v jogurtu znám ale s rajčátky jsem ještě nedělala a chutnalo nám.