Díky jogurtu krásně nadýchané, jemné a vláčné koblížky obalené v cukru se skořicí a špetkou soli pro zvýraznění chutí, zachutnají dětem i dospělým. Mají tu výhodu, že těsto na ně nemusí kynout, hotové tak jsou raz dva.
Do mísy dejte jogurt, přidejte vajíčka, rum, nastrouhanou citrónovou kůru a vše důkladně dohladka rozmíchejte. Pak přidejte prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva, rozinky a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. To nechte krátce odpočinout.
Ve vyšším hrnci rozehřejte olej na teplotu asi 180 °C a poté do něj lžící opatrně vkládejte přibližně stejně velké kousky těsta. pomoci si můžete druhou lžící, kterou těsto z té první seškrábnete. Smažte z obou stran dozlatova. Hotové koblížky z oleje vyndavejte pomoci cedníku nebo speciální děravé lžíce a pokládejte je na talíř či tác vyložený papírovou utěrkou nebo ubrousky, které odsají přebytečný tuk.
3
Ještě teplé koblížky obalujte ve směsi krupicového cukru, skořice a soli. Nejlépe chutnají vlažné.