Rohlík zalijeme jogurtem. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s 20 g másla a tvarohem. Přidáme rohlík s jogurtem, krupičku a sníh. Vypracujeme měkčí těsto, které mokrou rukou vytvarujeme do kuliček - asi 16 kusů. Necháme 5 minut odpočinout a pak vaříme v mírně osolené vodě asi 8 minut. Po uvaření hned přelijeme rozpuštěným máslem (20 g). Polovinu jahod povaříme v 50 ml vody s cukrem. Poté je rozmačkáme a přilijeme ve 100 ml vody rozmíchaný pudink. Minutu povaříme a přidáme na větší kusy pokrájený zbytek jahod. Na talíře rozdělíme omáčku, do které posadíme knedlíčky a ozdobíme lupínky mandlí.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Janinka*
|21. 6. 2016 15:33
Knedlíčky byly báječné :)
Karla
|6. 3. 2016 13:05
Nesmírně výborná záležitost, moc jsme si s dětmi pochutnaly a určitě si je zase někdy uvaříme, jsou skvělé. :-)
Katka Pěkná
|29. 5. 2014 08:38
Knedlíčky byly jedna báseň, děkuji a zařazuji k jídlům co měly úspěch. Moc jsme si na nich s dětma pochutnaly a místo mandlí jsem přidala taky smetanu.
Děkuji za recept. O víkendu jsem vyzkoušela. Trošku jsem měla strach z měkkosti těsta, ale vše dopadlo výborně a moc jsme si pochutnali. Opravdu úúúžasnééé <3 <3 <3
Eva
|26. 6. 2013 15:20
Knedlíky jsou výborné a omáčka také, moc jsme si pochutnali a děkuji za recept. :-) Knedlíků je 16 a porce 3, někomu možná na 4 stačí.
Adamová
|19. 2. 2013 11:07
Dělala jsem taky s tvarohem a smetanou a byly úžasné O:-) . Jahody jsem použila zmražené.
Prave som tieto knedlicky dojedla a musim povedat, ze su fakt vyborne. Predtym som este taketo knedliky nerobila, takze som sa rozhodla ich vyskusat a nelutujem :). Davam 1.
Huja Martin
|2. 6. 2011 14:04
Mouky sem musel dát krapet víc,aby se mi knedliky líp koulely a vedlo se mi celkem dobře.S přítelkou jsem je zdlábl na jeden zátah a tý chvály ;-) 8-)
Květka
|27. 5. 2011 15:38
Vynikající, povedly se na jedničku a všem moc chutnaly. Díky :)
tonca
|20. 12. 2010 17:37
http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU
recepty 73
|10. 2. 2010 19:50
Mandlové lupínky došly,tak to máš s tvarohem a zakysankou,Klárko:-).Ten pudink to zjemní,proto omáčka:-),ale když jsou čerstvé,tak také pouze rozmačkám s cukrem.Když zadávám recept,tak originál-jak jsem ho dostal.Sám pak vařím podobně jako Di-přiměřeně,bez váhy.Knedlíčky snesou rohlíky klidně dva,van.cukr a trošku prdopeče,když nešleháme sníh.Záleží totiž i na hustotě jogurtu a tvarohu.Dám do galerie ještě knedlíčky syrové a vařené ve vodě,tak můžeš mrknout,těžké to není a vcelku rychlé:-)
Di -
|5. 2. 2010 08:35
Tak tohle je s malými obměnami moje oblíbené jídlo. Do kuliček nedávám rohlík, jenom tvaroh, vajíčko, kousek másla a krupičky tolik, aby bylo nelepivé těsto. Nic netřu, jenom zpracuji těsto a pak s kuličkami šup na pomaštěný pařák. Ale už jsem si říkala, že to musím s tím rohlíkem také zkusit. Čerstvé jahody mi připadá škoda vařit, takže je jenom rozmačkám, přidám trochu cukru, poliji rozpůlené knedlíčky a ozdobím poloušlehanou šlehačkou s vanilkovým cukrem - nebo kysanou smetanou, nebo joguretm Activia, chcete-li držet "tajli". V zimě je možné čerstvé ovoce nahradit dětskou přesnídávkou (pokud něco takového ještě existuje), jahodovou nebo malinovou. Dobrou chuť!
recepty 73
|4. 2. 2010 19:34
Já fotím,ale jestli budu pokračovat tímto tempem,tak budu táta XXXXL a rodina také :-) .Jedlé to fakt je a jahody mám v mrazáku-z těch by to šlo taky...,že by,že by :-).Já se z toho picnu,už se mi sbíhají sliny :-(