Plátky želatiny dejte do misky, zalijte studenou vodu a nechte asi 5 minut nabobtnat. Formu (11 x 30 cm) lehounce vytřete olejem a vyložte potravinářskou fólií. Podél delších stran formy vyskládejte na výšku cukrářské piškoty.
2
Do kastrůlku dejte polovinu jogurt a zahřejte ho, ale nevařte. Želatinu dobře vyždímejte a přidejte do ohřátého jogurtu. Dobře promíchejte, aby se rozpustila.
Přidejte zbytek jogurtu, promíchejte, přelijte do čisté větší mísy a nechte vychladnout.
Šlehačku ušlehejte spolu s cukrem a vanilkou dotuha. Po částech ji stěrkou nebo lžící vmíchejte do vychladlého jogurtu s želatinou. Přidejte ovoce, zlehka promíchejte a vlijte do formy. Zarovnejte povrch a uložte do ledničky, nejlépe přes noc.
Před podáváním opatrně pilkovým nožem zarovnejte přečnívající piškoty – pokud jste tak neučinili už při jejich skládání do formy. Lehce uvolněte fólii, přiložte servírovací podnos, překlopte, nechte šarlotu vyklouznout z formy a stáhněte fólii. Ozdobte ušlehanou šlehačkou, ovocem a lístky máty.