Brambory oloupeme, pokrájíme na malé kostičky a dáme do máslem vymazané zapékací mísy, osolíme. Maso naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a opepříme.
2
Jogurt dáme do misky, mírně osolíme a rozmícháme s prolisovaným česnekem.
3
Maso v něm obalíme a položíme na brambory, zbylý jogurt nalijeme na maso, na něj položíme plátek másla, případně kousek brambory, aby se nám jogurt nepřilepil na alobal. Zakryjeme alobalem nebo poklicí a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu na 35-45 minut. Pak odklopíme a dopečeme ještě asi 10 minut, dozdobíme pažitkou nebo petrželkou a podáváme.
4
----
5
* Do jogurtu můžeme přimíchat i vejce, to pak zůstane krkovička obalená více, ale jogurt neudělá šťávu v bramborách. Záleží na chuti každého, obě varianty jsou dobré.
6
* Do jogurtu můžeme přidat bylinky, papriku čerstvou i sušenou... .