Vejce vyšleháme s cukrem a jogurtem, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Vše smícháme a nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (já upřednostňuji pečící papír). Poklademe libovolným ovocem a upečeme v předehřáté troubě při cca 180 °C. Můžeme též posypat drobenkou, ale není to nutné.
Buchtu máme v troubě,příprava jednoduchá a myslím že to bude i skvěle chutnt,vyzkoušeli jsme kombinaci bílý rybiíz a třešně viz.foto k receptu
Pavel J
|22. 3. 2014 17:54
Taky sem to trochu upravil a hlavně udělal z větší dávky, prvně mi bylo divný že do těsta dávám ty pudinky když do něj nepřijde žádný mlíko, ale všecko bylo fajn :-) Jinak myslim, že je vlastně jedno kolik čeho tam dáte, je akorád alespoň malilinko potřeba napodobit ten poměr surovin k sobě a původní recept je myšlen s normálním malým jogurtem.
Lidkam@seznam.cz
|18. 3. 2013 16:43
Tak dnes jsem dělala, dala dva jahodové jogurty, tím pádem jahodový puding a bylo to výborný. Jahody jsem sice neměla, ale měla jsem borůvky, takže i s borůvkama to bylo mňamky ;-)
Jana
|24. 9. 2012 09:33
měla bych stejný dotaz, mám stejné problémy se zdrcnutím jakékoliv buchty....
Dana
|9. 9. 2012 10:54
Dávám do drobenky místo másla olej, dělala to i moje babička a i když dám zmrzlé ovoce, tak se mi buchta nezdrcne. Zdravím ;-)
Výborný, dávám za 1! Během víkendu jsem pekla 2x ! Jogurty jsem měla ovocné - jahodové a broskvové. Podle toho jsem tam dala ovoce a bylo to skvělé. :-) ;-)
Petra
|15. 11. 2011 14:59
Zdravím :-) chtěla jsem se vás zkušených zeptat, proč se mi každá buchta( piškotová, litá, třená, hrnková,..., do které dám ovoce a popřípadě nahoru drobenku naprosto zdrcne? Už si nevím rady a jsem z toho už fakt naštvaná :-( Zkoušela jsem ovoce obalit v ořechách, mouce,.. a pak dát na těsto, ale vždycky stejný výsledek:-( Jediná, která mi nabyde hezky je kynutá,.. Děkuji předem za odpověď a pěkný den :-)
Marcela
|15. 5. 2011 15:34
Dobrý den,recept se zdál být tak normál,ale ten výsledek neměl chybu
Dneska jsem dělala buchtu všem moc chutnala je perfekt doporučuju mnamka :-)
Alexandra Daňková
|19. 5. 2008 12:00
tak jsem buchtu včera dělala a chuťově moc dobrá, ale: neměla jsem 2 jogurty, tak jsem dala 1 jogurt 150 ml a 1 zakys.smet. 200 ml, bohužel jsem těsto vylila na velký plech, což si myslím, že byla chyba, jelikož bylo těsta málo, a taky bylo těsto tužší, asi jsem tam tu zakys.smet.neměla dávat. Já prostě ještě těsta neumím, ale kdybych to uměla tak chuťově byla buchta výborná, dělala jsem ji s broskvema
Jana Cz.
|16. 4. 2007 19:57
Ivano, jsem ráda, že jste byla spokojená. Jen je mi divné to tužší těsto. To se mi nestává. Možná je to tím, že zakysaná smetana je těžší, než jogurt. No, hlavně že vám chutnalo.
Ivana Samcová
|15. 4. 2007 17:57
Rychlá, jednoduchá a chutná buchta. Místo jogurtu jsem dala zakysanou smetanu /necelých 400g/, přidala jsem stejné množství mouky a 1/2 cukru. Těsto bylo trošku tužší.Jako ovoce jsem použila černý rybíz a hodně drobenky. Určitě znovu upeču.
Simča Sládková
|8. 3. 2007 10:14
No Anonyme, věda to určitě není, pokud by VŠE bylo na "kelímky". Jenže 2 vejce jsou 2 vejce, 1 prdopeč je 1 prdopeč a 1 pudink je prostě 1 pudink - ať použijeme jogurt 500 ml nebo 150 ml.... Já bych také myslela, že je tento recept na 150 - 200 ml jogurty, na ten veliký (500 ml) bych přidala vajíčko i prdopeč s pudinkem.....
Jana Cz.
|7. 3. 2007 23:30
Je to kelímek od toho jogurtu, který použijete. Já dávám jogurt 150 g.
Anonym
|7. 3. 2007 22:26
Nejsem autor receptu,ale jestli dáte 150ml jogurtu,pak poměr mouky a cukru bude taky po150ml.Nevidím v tom žádnou "vědu"!
Anonym
|7. 3. 2007 20:38
Také dělávám tuto buchtu a je vynikající hlavně s kompot. broskve,čerstvé hrušky nebo borůvky a nahoru moc a moc drobenky,to je pak mnamoza.Dávám velký pulkilový jogurt a dle kelímku odměřuji suroviny 1.5 kelímku pol.mouky,1 kelímek cukr krupice,2 vejce,prdopeč,vše smíchat.