• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jogurtová buchta s borůvkami
Napište svůj komentář k receptu

Jogurtová buchta s borůvkami

autor: Deadly
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jogurtová buchta s borůvkami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 100
      g ovesné vločky rozmixované na prášek
    • 250
      g moučkový cukr
    • 150
      ml olej
    • 400
      g jogurt nejlépe smetanový
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks prášek do pečiva
    • 1
      lžička skořice
    • borůvky Borůvky, lesní ovoce, nebo poctivý borůvkový jam
    • 1
      ks vanilkový cukr
  • Na potření
    • 1
      ks bílek
    • moučkový cukr ldle potřeby
    • citronová šťáva dle chuti

Postup přípravy receptu

1
V jedné misce ušleháme vaječné žloutky s cukrem do pěny, pak zašleháme jogurt a nakonec olej. Dobře promícháme, aby se nám suroviny spojily v těsto.
2
V druhé misce si prosejeme mouku a ovesné vločky s práškem do pečiva a dále smícháme se skořicí. Z bílků uděláme tuhý sníh.
3
Následně postupně přisypáváme do první misky s tekutými ingrediencemi. Naposled si těsto rozdělíme na 2 části a do každé z nich opatrně vmícháme polovinu sněhu.
4
Rozmixujeme asi hrneček borůvek (či lesních plodů) s vanilkovým cukrem a vmícháme do jedné části těsta.
5
Obě těsta pak nalijeme na vymazaný plech dle své fantazie. Pečeme při teplotě 170°C asi 20-25 minut.
6
Buchtu necháme dobře vychladnout. Můžeme ji podávat s potěrem (je pak vláčnější, lesklejší a dodá buchtě na chuti), ale i bez něj, či můžeme polít čokoládou dle vlastního uvážení.
7
Na potření:
8
Vyšleháme vaječný bílek do pěny, přidáme cukr a citrónovou šťávu (dle chuti tak, jak to máme rádi) a lžičku oleje. Vše dobře smícháme a pomažeme s tím povrch buchty a dáme ji do ledničky.
9
Tip:
10
Pokud buchtu ničím nepolejete, tak skvěle chutná s jogurtem nahoře. :)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Buchta ze zakysané smetany s borůvkami

Buchta ze zakysané smetany s borůvkami

Jogurtová buchta

Jogurtová buchta

Jogurtová buchta s ovocem

Jogurtová buchta s ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Buchty Pečení Mixování Vegetariáni Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Borůvky Citronová šťáva Jogurt Moučkový cukr Olej Ovesné vločky Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Arabský chléb - Pide

Arabský chléb - Pide

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Rajská omáčka, která se musí povést

Rajská omáčka, která se musí povést

Palačinky snů

Palačinky snů

Medové-ořechové řezy

Medové-ořechové řezy

Chléb

Chléb

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Kynutá skořicová bábovka

Kynutá skořicová bábovka

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

247
Krůtí guláš s těstovinami
Krůtí guláš s těstovinami
206
Salát z quinoy s ředkvičkami a koprem
Salát z quinoy s…
157
Burgery z červené řepy
Burgery z červené řepy
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
19
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Jogurtová bublanina II.
Jogurtová bublanina II.
Jogurtová buchta
Jogurtová buchta
Jogurtová buchta II.
Jogurtová buchta II.
Jogurtová buchta s ovocem
Jogurtová buchta s ovocem
Jogurtová buchta s ovocem II.
Jogurtová buchta s ovocem II.
Jogurtová jahodová zmrzlina
Jogurtová jahodová zmrzlina
  • Recepty.cz
  • Jogurtová buchta s borůvkami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact