Smícháme jogurt, mouku,cukr, vejce, prášek do pečiva, pečlivě zamícháme. Uděláme si posypku a necháme odkapat ovoce. Do vymazaného pekáčku vysypaného hrubou moukou dáme těsto, do kterého poskládáme ovoce, posypeme posypkou a dáme do vyhřáté trouby péci na minimum.
2
Pečeme asi 45 minut. Zda je buchta upečená zjistíme zapíchnutím špejle do prostřed, kdy při vyndání špejle na ní není žádné těsto.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Martina
|14. 11. 2015 08:55
No nejsem blondýna, takže když si přečtu jeden velký kelímek jogurtu tak je "logické",že budu používat ten kelímek prázdný od toho jogurtu :-P a velký jogurt je jenom jeden cca 500g, tak to je jako s hrnečkama, každej má doma jinej :-D takže velikost záleží na tom jak bude velká buchetka. Už je vám to jasný pani Zuzko :-)
;-)
Zuzana
|2. 11. 2014 10:53
Kolik to je "kelímek mouky"....? Na hrnečky už jsem si pomalu zvykla, ale kelímek je zhovadilost, protože kelímků je tolik s různou gramáží :-P Holt tam budu muset dát zase přiměřeně =-O