Vymažeme máslem formu a posypeme kokosem nebo strouhankou. Smícháme vejce s cukrem a vše ostatní, dáme do trouby na 150 °C přibližně na 40 minut. Můžeme smíchat s nastrouhanou čokoládou. A máte dobrou snídani.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
LucikN
|19. 11. 2016 09:35
Tak sem ji včera upekla.Dala sem do ní navíc trochu kakaa a trochu mlíka a po upečení sem dala ten třepací krém, polila čokoškou a je naprosto "žrací" :D
Lucka
|22. 9. 2014 16:24
Buchta je výborná a vláčná. Dala jsem o něco méně cukru než dle receptu a přímo do těsta a na posypání jsem přidala kokos navíc.
Bára
|17. 8. 2014 17:32
Mě se buchta moc povedla je výborná :-P
eva
|12. 2. 2014 16:31
pro me take zklamani.a kofirova buchta je mnohem lepsi
Petr
|8. 9. 2013 20:40
Mě se tato jogurtová buchta povedla co se týče kompozice, suchá nebyla. Udělal jsem ji s kakaem a nastrouhal jsem dovnitř jedno jablko (trik mojí bývalé tchýně proti vysychání v troubě). :-) Dal jsem jeden kelímek cukru, ale přišla mi pak málo sladká (možná proto, že jsem tam dal to kakao nebo proto, že to byl hnědý cukr).
Bára
|26. 7. 2013 00:06
Buchta je jednoduchá, přidala jsem více jogurtu než bylo doporučeno, olej jsem nakombinovala s rozpuštěným máslem, navrch meruňky, také ubrala cukr, ale to dělám vždy, většina receptů to s cukrem přehání. Je dobrá. Snadný recept, který doporučuji.
Eva
|22. 5. 2013 18:08
Pro mě zklamání, drobivá buchta se špatnou soudržností, kterou nevylepšily ani meruňky. Domnívám se, že 3 kelímky mouky jsou až dost, vejce na to vliv nemají. Překvapilo mě, že ač je tam dost oleje, je poměrně suchá. Zůstanu u své oblíbené buchty z kyšky ( kyselé mléko, podmáslí, kefír, co je libo, nedávno tento recept, který mám roky, kdesi uvedla Z. Adamovská)). Té se říká mokrá buchta a je stejně rychlá, a pokud se dá méně cukru, fakt dobrá.
Dobrá obyčejná rychlá buchta, kterou lze obměňovat podle toho, co máme zrovna po ruce.
Lenka
|19. 2. 2013 19:03
Není na tom nic těžkého - je to hrníčkový recept. To znamená, že všechno měříš s jedním hrnkem (tady tedy kelímkem). Je to ten nejjednodušší typ receptu. Nic se neváží nic se nepoplete ;-) odměříš hrnkem, šupneš do mísy ;-)
Veronika
|9. 2. 2013 16:04
Dala jsem jen dva kelímky (ten v kterém byl jogurt 150g) pol. mouky a cukru pouze 1 kelímek, na vrch čtyři hrušky a posypat vanilkovým cukrem. Použila jsem plech 23x30 (cm). Buchta je vláčná a sladká ;-)
Dva kelímky cukru se mi zdá na takovéto množství přehnané :-\
Mates
|21. 11. 2012 10:46
Posypala jsem kakaem - a taky super <3
Petr
|27. 9. 2011 20:14
Tak js chtel potesit pritelkyni, ze neco upecu...ha, nikdy js to nedelal. Mam vystudovany elektro, takze pochopte vztah k peceni... Sice varim, ale starou plynovou troubu po babicce ztezi zapnu. Hledal js nejaky recept...tak treba tento. Pisete "jednoduche". Najit vsechny ingredience, kdyz ani nevim, co to je, bylo trochu narocne...ale tak neco js smichal. Mouka tu nejaka byla, tak jsem ji zkusil. Kdyz bylo testo, rukou jsem odhadl teplotu, radeji dal dolu plech s vodou a po 40ti minutach se to zbarvilo do oranzova... ty jo, easy! A bylo to vyborne. Odmenu od pritelkyne zde bohuzel nemohu zverejnovat, ale stalo to za to...! :)) Takze diky!
Klára
|19. 7. 2011 11:33
Ráda bych recept vyzkoušela, ale nevyznám se v ingrediencích :-( "kelímek" ??? hodnocení a komentáře jsou slibné a na fotce buchta vypadá skvěle.
já jsem nepřidávala mléko,pouze jsem pol.mouky dala jenom 2 a půl kelímku...moc dobrá buchtička...aby nebyla "suchá",tak jsem dala na vrch mandarinky,které se sice ztratili v těstíčku,ale jaképak je to potom překvapení...mňám...prostě za jedna <:-)
ledo ledo
|30. 5. 2010 11:43
Dnes jsem pekla z velkého jogurtu jako paní Jitka. Navrch jsem dala ananas na kousky a posypala van. cukrem. Buchta je nadýchaná a chuťově výborná. Doporučuji.
Simča Sládková
|9. 5. 2010 18:59
Také jsem přidávala mléko, nahoru jsem posypala na plátky nakrájená jablka a trochu skořice. Celkově se mi ale tato buchta zdála dost dusivá a suchá... Asi už dělat nebudu.....
Gabriela Kajnarová
|14. 3. 2008 11:45
Dobrá, rychlá, jednoduchá, prostě paráda!
Radka Zezulová
|29. 2. 2008 19:57
Dobrý recept pro začátečníka, povedla se mi! Jako ovoce jsem dala jahody s ananasem a posypala skoricovym cukrem, ale taky jsem měla obavy, že bude nízká tak jsem zvětšila dávky podle Jitky. Hlavně více jogurtu ( 2 malé ). Výborná!!!
Mili
|7. 9. 2007 14:50
Buchta je výborná..!! po dlouhé době jsem jela něco bezkonkurenčního..!! Jablka a skořice tam musí být.! Díky za receptík. Všem moc chutnalo..!! M.
Tereza
|8. 5. 2007 17:22
Tak jsem taky zkusila, mela jsem doma kelimek jogurtu navic... Pridala jsem vsechno,co jsem doma mela, doufam, ze bude stejne dobra,jak krasne voni :-)
Jitka Fricová
|25. 3. 2007 15:29
Z malého kelímku jogurtu se mi zdálo, že bude nízká. Dala jsem velký a ostatní suroviny jsem měřila také ve velkém, 4 vejce, 1 kelímek cukru, 2 mouky, přes půl oleje a 1 práček do pečiva, přidala jsem asi deci mléka a nasekanou čokoládu na vaření. Povedla se.
Markéta Valentíková
|24. 3. 2007 22:52
Moc mě to nenadchlo. Těsto je hutné a málo sladké, budu to muset něčím naplnit aby se to dalo sníst.
Zdenalicka
|8. 2. 2007 15:06
Ja si s testem nelamala hlavu... Vsechno jsem to vrzla do misky a vymichala... A protoze se mi testo zdalo prilis huste, pridala jsem necelou deci mleka a jednoho panaka rumu.. :)) A taky mi zbyla z narozenin jedna bonboniera s morskymi plody (cokoladova), tak jsem bonbony pokrajela a jsou v teste.. Pekla jsem jako babovku a byla vyborna... ;))
lilli
|4. 1. 2007 15:37
výborná,,přidala jsem kousky čokolády a kandované ovoce,,jen se po ní zaprášilo,,
bobo
|26. 8. 2006 15:00
to je dlabanec
Miska
|23. 8. 2006 15:17
Zrovna jsem to dopekla, vyuzila jsem rady a pridala jablka se skorici, je to bezkonkurencni!
Kamila
|19. 6. 2006 19:47
Vysypala jsem formu kokosem a do těsta jsem vmíchala nahrubo nastrouhanou čokoládu a byla opravdu výborná!
petra Růžičková
|5. 6. 2006 19:07
skuste poklast nakrajenímy jabky a posipat skořicí to teprve něco uvidíte jak se po ní zapráší
Anonym
|16. 5. 2006 09:04
je to výborná vláčná buchta a hlavně rychle hotová. Dělala jsem ji z velkého kelímku jogurtu a stačilo to akorát na velký plech . Na vrch jsem dala rybíz a strouhaný perník a všem chutnala .
Majda. lenka
|30. 4. 2006 13:41
Velmi výborné děkuji za recept
alžběta zaz
|2. 4. 2006 10:10
pro zuzana green polohrubou
betka------
|2. 4. 2006 10:05
Jdu to vyskošet doufám že bude dobrá tak jak říkáte myslíte že tám můžu datt citrónovou kůru nebo kakao????
zuzana green
|6. 3. 2006 23:06
jakou mouku?
Karolina
|18. 2. 2006 21:57
Ano jen ten malý kelímek.Já jsem to s nim dělala a ještě jsem přidala pomerančovou kůru a výborná, vůbec ne mdlá.
Jana z VM
|19. 1. 2006 07:38
Buchta je celkem dobrá, hlavně, když se tam přidá trochu nastrouhané čokolády a rybíz. Bez těchto přísad by asi byla mdlá. Její předností je, že je velice rychle zamíchaná, upečená a je z ní dobrá buchta ke kávě.
anonym
|16. 1. 2006 13:21
Delala jsem ji s rybizem v nedeli. Zatim nejlepsi jogurtak ze vsech.
Swan
|13. 1. 2006 09:42
Dopručuji obohatit špětkou skořice a vanilkového cukru. Úplně nejlepší je ale tahle buchta, pokud do ní před pečením naházíte cca 3 na kolečka nakrájené banány. Obzvláště druhý den je pak správně "žvatlavá".
Pavlína Svitáková
|12. 1. 2006 07:38
Toto je vynikající,někdy přidávám ořechy,rozinky a kousky čokolády.
Anna Evans
|7. 10. 2005 21:51
Promin Aleno ale byla jsem na sluzebni ceste tak jse ti nemohla odpovedet.Ja si ten yogurt delam doma ale jinak je to ten maly co prodavaji s ovocem.
Kateřina Polenova
|6. 10. 2005 14:18
zkousela jsem a je to rychle a výborné přidala jsem trochu strouhane čokolády