Vejce chvíli mícháme s cukrem, po chvíli přidáme jogurty a olej a dobře zamícháme. Do mouky přidáme prášek do pečiva a vysypeme do připravené hmoty. Vše umixujeme nebo dobře vymícháme. Mléko přidáme až na konec - podle hustoty těsta. Je lepší řidší těsto. Troubu rozehřejeme na 175 °C. Plech vymažeme a vysypeme nejlépe strouhankou. Vylejeme na plech poklademe ovocem a posypeme posypkou. Pečeme 20-30 minut. Jestli je bublanina hotová poznáme tak, že začne povrch zlátnou a špejlí zkusíme opatrně píchnout do těsta - na špejli nesmí zůstat těsto.
2
Bublaninu jsem dělala nedávno, protože jsem zavařovala broskve a zůstalo mi pár měkkých. Bublanina byla vynikající a také jsem místo jednoho jogurtu do těsta vmíchala Lučinu jogurtinu - zůstala v lednici, protože nikomu nechutnala. S lučinou bylo těsto ještě vláčnější.
Asi jsem příliš poslechla pokyn: "Je lepší řidší těsto" a tak mi těsto při pečení "vybublalo" přes ovoce a drobenku. Ale chuťově moc dobré - jen vzhledově nic moc.....
Věra
|4. 8. 2007 21:16
Vyzkoušela jsem také s broskvemi a všem moc chutnalo; jen jsem dala jogurt 400 g a méně mléka.