na klasický plech je to málo těsta, je hodně nízká, což teda nevadí, zas je tam alespoň víc cítit ovoce, ale kdo chce mít vyšší,radila bych 1,5 dávky. JInak výborná, hlavně super rychlá.
Výborná a jednoducha. Použila jsem celozrnnou špaldovou mouku a přidala kokos - byl ho zbytek ve spíži :)
Suprový recept :-) :-) :-) Použila jsem čerstvé jahody. Přidány 4 lžíce oleje a sůl, jak tady radil pán. Skvělý moučník :-)
Vynikající :-) . Přidala jsem 4 lžíce oleje, jak tady psal pán. Jinak přesně podle receptu. Pecka moučník. Dělala jsem s čerstvýma jahodami. Doporučuji !! :-)
ok
Dobrý den, taky by mě zajímalo, jak mám dlouho péci. Budu dělat z velkého bílého jogurtu. Bublanina mě velice zaujala, pročetla jsem všechny příspěvky a snad mi taky dobře vyjde, jsem pekařka začátečník :-) .
taky sem ji zrovna vložila do trouby:) uvidíme) <3
A jak dlouho by mela byt v troube?? Kolik minut?? 8-)
Pekla jsem s mraženými ostružinami, půlku mouky jsem tedy dala celozrnné, o něco méně cukru a přidala trochu vanilky. Povedla se a moc nám chutnala, určitě vyzkouším i s jiným ovocem. Recept i příprava jednoduché a rychlé. A trouba byla asi na 180 stupňů :-)
Na kolik stupňů troubu ? Moc nepeču ale rád bych to vyzkoušel, pokud můžete dát podrobnější informace :)
Dovoluji si nesouhlasit...nebude to rukama?:))
Právě jsem ji vytáhla z trouby ;-) Protože jsem měla pouze větší plech dala jsem o kelímek víc jogurtu a mouky, jako ovoce jsem použila kompotované třešně. Sice bych to nenazvala úplně bublaninou, ale je výborná. Nepřijde mi ani jako sražená (pod třešněmi je trošku mokřejší,ale to bude tím ovocem), sladká je tak akorát. Mě osobně moc chutná (jím, jí ještě se z ní kouří), co na ní řekne zbytek strávníků uvidíme zítra (jestli na ně něco zbyde :-)) ). Takže já recept vřele doporučuji a zařazuji do své kuchařky :-)
Dnes jsem tuto bublaninu - buchtu vyrobila. Jako odměrku jsem použila krabičku od makého másla RAMA. Místo jogurtu jsem použila zákys a jako ovoce jsem tam dala kompotované borůvky. Na vylepšenou jsem po upečení dala nahoru pudingovo-želový povlak. Výborné - už mám jen půl plechu a to to je ještě vlažné. HODNOTÍM KLADNĚ. :-)
Naprosto výborný recept, doma v práci se po ní můžou všichni naprosto utlouct. Lehká, vláčná, žádný suchý koláč, jako jiné. Jednou jsem neměla jogurt, zkusila jsem místo něj zakysanou smetanu, bylo také naprosto výborné. Dávám rozhodně jedničku :-)
fuj fuj fuj neda se to jist ani pes to nechce :-$ :-$ :-$ :-$ :-$
Dnes jsem ji udělal, těsto mi připomíná spíš těsto na nudle, zkusil bych do toho pridat mliko a udělat ji z hrubý mouky. Co se týče tohodle receptu - hrůza. Jo a ještě bych dal vanilkovej cukr ;-)
je to dobrý :-[
holky včera jsem pekla, ale jako bublanina mi to taky moc nepřijde....ani mi to moc nechutnalo budto se mi to nepovedlo nebo nevím.... :-* kdo ví každopádně dík za recept
Tento recept je v naší rodině už hodně dloho a ta buchta taková být má..to dělá ten jogurt...taková jakoby skorosražená, ale ujišťuju Vás, že je to takto v pořádku. Já bych to ale bublaninou taky nenazvala, to má do piškotu docela daleko, jinak dávám za 1
taky jsem zkoušela, jsem nadšená, hrnečkové a kelímkové buchty mám moc ráda! jen jsem měla jeden jogurt a jednu zakysanou smetanu ale myslím že to absolutně nevadilo...a byla višňov᧠SUPER recept!
Rychla, moc dobra ! Muzeme sypat i drobenkou. Zopakuji !
Rychla, dobra, vlacna !
Dokonalaa bublanina, davam 1 s hviezdickou, dnes som piekla, namiesto jogurtu som dala 2 kysle smotany , 3 vajicka a objem na hrnceky 250ml , nie na kelimky , podaril sa uplne perfektny :) dakujem za recept
Dneska jsem pekla. Kelímek jsem měla 150 g, tak jsem udělala dvojitou dávku, ale nechala jsem jen jeden prášek do pečiva. Chuťově to bylo dobré, ale moc mi to bublaninu nepřipomínalo. Jinak pekla jsem na 180 a příště budu péci na méně a delší dobu, z vrchu je hnědá a ve vnitř mi příjde jako nedopečená, ale možná to bude šťávou z broskví, kterou ty brosvke pustily. Ale chuťově je to velmi dobré :)
dělám bez a je velmi chutná
V nekterych podobnych receptech na jogurtovou buchtu se uvadi take olej. Mate nekdo odzdouseno zda je lepsi "s" nebo "bez"? Diky.
Fantastická, není suchá, krásně se dělá. Děkuji
moc chutná bublanina i když jsem ubrala cukr, dávam za 1
Ikdyž nejsem nějaká kuchařka, rozhodla jsem se tento recept vyzkoušet no a musím uznat, že je to prostě super....jednoduché a přitom skvělé! Nejprve jsem udělala pouze s rybízem, ale protože se skoro hned snědla, tak jsem poté vyzkoušela s banány a mandarinkami a posypala grankem - taky moc dobré, ale přece jenom s tím rybízem byla taková lepší na chuť!!!Mockrát děkuji za receptík, pro začínají kuchařky jako já přímo ideální
Ted jsem tuto bublaninu dopekla.Přidala jsem tam boruvky a kousky čokolády...no má jen jednu chybu...je jí málo. Je super
Petro, ty jogurty asi 200g. Delam ze zakysane smetany o hmotnosti 380g a pokazde se poveda. Drzim palce.
KOLIKA GRAMOVE MAJI BYT TY JOGURTY?
Velmi jednoduché a rychlé.Použila jsem ovoce z mražáku /meruňky,ostružiny,maliny/chutnalo:-)Prima recept,už je v evidenci.Hodnotím 1
Pekla jsem dneska.Doporučuji všem!Nejdřív jsem měla sice strach,ale pak to byla mňamka.
Malá rada pro Sibilu a všechny, co jim trouba peče moc odspodu: nejlepší je dát na dno trouby plech s vyšším okrajem, naplněný vodou. Pak se koláč upeče krásně, nemusíte se bát připálení a dole je krásně světloučký. Tohle mi poradila babička a funguje to :-)
Tento recept nemá chybu, už jsem vyzkoušela několik druhů ovoce /naposledy jablka na kostičky nakrájená s nahrubo nalámanými ořechy a skořici/, na jogurtu vůbec nezáleží, ať je čistý nebo ovocný /kupuji ten nejlevnější/. Někdy část mouky nahradím mletými ořechy, mandlemi lněným semínkem /vhodné pro diabetiky se Splendou,v ČR - Cukren/. Peču ve velké asi 25 cm velké koláčové formě při 180°C, tak dlouho, až začne vypadat jako hotový, ale špejle zapíchnutá do prostřed vykazuje, že ještě není. Teplotu zmírním, přehodím alobal a dopékám, tak dlouho, až je špejle čistá. Nejlepší na receptu je, že se vám nikdy "koláč" nevysuší. Děkuji za recept
Tak můj první recept z Recepty.cz nakonec byl tento - a musím hned chválit. Bublaninu jsem dělala se švestkami a nahoře s drobenkou a všichni si moc pochvalovali. Recept už jsem zařadila do své sbírky a stane se častým obyvatelem našeho stolu. Dávám velikou jedničku a děkuji!
Dělali jsme z jednoho velkého jogurtu 400g, jeden kelímek mouky, půl kelímku cukru, 1 van.cukr, 1 prášek do pečiva, 2 vajíčka, červený rybíz+broskve. Je to super mňamka, velká pochvala.
Sibilo, bublaninu je nejlépe péci při 150 stupních v el. trobě, nebo 140 v horkovzdušné. Před vyndáním z trouby musíš špejlí píchnout do těsta, jestli se lepí, peč dál Těsto se na špejli nesmí lepit Teprve potom můžeš buchtu vyndat z trouby. Jogurt může být jakýkoliv bílý, lepší je ale tučný. Určitě se Ti to příště povede.
chybim jiz 30 let z cech,a jogurt byl tehdy ve sklenkach byli a aji s ovocnou marmeladou.Delala jsem recept ktery byl chutove moc dobry,ale nedopeceny uvnitr.nevim jestli to neni tim jogurtem.Jak huste ma byt to testo,a pri kolika stupnich to asi pecete?Pecu casto a jediny problem s troubou mam ze se pripaluje ze spoda,proto davam 2 pecici papiry,ale aby se mi ze vnitr nedopekl ,to se mi dlouho nestalo,proto asi rikam ze je to tou kvalitou jogurtu/
tak recept me zaujal,udelala a nic..:(((( byl sice chutny ale vevnitr mokry .trouba mi hreje moc ve spodni casti,proto davam 3 papiry .Nakolik problizne stupnu se to pece?Jake to testo ma byt ridke?kdyz jsem zila v cesku tak jogurt co jsme meli byl bily ve sklence a nekdy s ovocem.takze si nedokazi predstavit jaky jogurt tam mam dat?
Dost často děláme z různého ovoce je to dobré a rychlé.
perfektní rychle dobre a ne suche diky za supr recept
Pekla jsem včera. Povedla se výborně! Dala jsem smetanový bílý jogurt 380g. Přidala jsem vanilkový cukr pro ovonění. Jako ovoce jsem dala meruňky, co jsem měla v mrazáku. Zprvu jsem se obávala, jestli to nebude rozmáčené, ale dopadlo to vážně skvěle. Povrch jsem posypala drobenkou. Brzy to budu muset upéct znova, jak to rychle zmizelo. (o:
Tak jsem taky vyzkoušela. Se švestkama. Je moc dobrá. Místo jednoho jogurtu jsme dala zakysanou, potom 1 kelímek špaldové mouky a přidala jsem citronovou šťávu a VC.
Simčo, nemám důvod se urážet. Asi máš pravdu, protože jsou i 400g i větší jogurty, to je fakt. Je pravda, že se pak třeba ty vejce musí přidat a to už musíme mít zkušenosti. Takže ano, máš pravdu :-)))
Laďko, já si dovolím tě opravit: vzhledem k tomu, že je v receptu uvedeno kromě věcí, měřených na kelímky, i "....1 prášek do pečiva, 2 vajíčka,....", tak se nedá říct, že je to jedno. Určitě nehraje roli, zda se vezmou jogurty 100 - 120 - 150g,max. 200g. Ale jak už tu padlo - těžko by to mohly být ty půlkilovky.... Já mám recept právě na ty půlkilový a tam mám 3 - 4 vejce (podle velikosti, 3 velká nebo 4 malá) a 2 prdopeče. Nechci tě nějak naštvet, nebo za každou cenu opravovat, píši to tu proto, že vím, že na tyto stránky chodí spousta začínajících kuchařek, které by tento výborný recept mohl zlákat svou snadností a pak by se jim to třeba nepovedlo.....
Děkuji moc za radu,ráda vyzkouším,jsme doma mlsouni.
Ale 2 půlkilové ale asi ne... :-). Aby měl jeden kelímek hmotnost okolo 200 g.
Evo, je to úplně jedno, protože stejné kelímky použijete na mouku a cukr, tudíž to zvorat nemůžete, i kdybyste chtěla :-)))
Chtěla jsem se zeptat jak velké jogurty potřebuji na tuhle skvělou bublaninu,děkuji.
V Ý B O R N Á. Dělala jsem s broskvemi a chválou nešetřil ani manžel, který jinak sladké nemusí.V jednoduchosti je prostě síla. Díky
Je výborná, dělala jsem ji s ostružinami a drobenkou z hnědého cukru a dcerka byla nadšená ( jinak jí ostružiny nechutnají ), vyzkoušená je už i švestková a myslím, že bude výborná i s jiným ovocem. Musíte zkusit, kdo jednou zkusí, už nechce jinak !! :-)
Rychlovka, přidala jsem dle pana Oldřicha 4 lžíce oleje a vanilkový cukr, ubrala na cukru krystalovém, místo 1,5 kelímku, jsem dala jeden, ale i tak je to dost sladké, možná ještě uberte.Dělala jsem se švestkama, raz dva je hotovo a ani neni špinavé nádobí, stačí jedna mísa:-).Křehounké, nadýchané, prostě za jedna.
Veľmi dobrý recept. Ja so bublaninu piekla so slivkami, polovicu plechu som posypala drobenkou (namiesto múky som použila mleté ovsené vločky k tomu som pridala posekané orechy) a ešte som posypala aj škoricou. -Druhú polovicu som posypala s makom.Všetkým veľmi chutil.
Nedalo mi nevyzkoušet a je opravdu moc dobrá. Oceňuji hlavně tu rychlost a jednoduchost. Mě nejvíc chutnala druhý den. Dávám velkou jedničku!
Velmi rychlá, výborná, chutná a jednoduchá! Opravdu doporučuji zkusit!!!
Jiz jsem ji delala snad 6krat,je vyborna,muj oblibeny druh receptu-levna,rychla-zamichat-sup do trouby.Davam VELIKOU 1111!!!!
Taky jsem ji vyzkoušela na velký pekáč - dávám celý velký bílý jogurt a jinak 1,5 dávky všeho ostatního, tzn. ne do kelímku, ale do velkého hrnečku a všem moc chutná, krásně rychlá a bezpracná, dělám ji jako koláč s ovocem
Bublanina je výborná, rychlá a jednoduchá. O víkendu jsem upekla s borůvkami. Dávám za 1.
Poslední dobou jsem produkoval srazky. Že by moc ovoce? Dnes jsem zadělal dvě stejná těsta, upekl se stejným množstvím broskví. Těsto s prdopeč AMYLON naskočilo o cca 30% vice než těsto s prdopeč KÁVOVINY !!!
... zkuste přidat 4 PL oleje a vanilkový cukr... To pak není bublanina ale báseň... A samozřejmě špetku soli.
Bublanina je vynikající a navíc jednoduchá a rychlá. Díky za skvělý recept:)
Tak jsem upekla i tady v USA s tresnema, ale mam ji pomerne tezkou a velmi hutnou, nevite v cem jsem udelala chybu. Jinak je moc dobra a dokonce i deti ji basti, coz me prekvapilo. Muze to byt tim, ze jsem tam dala vice jogurtu, asi o ctvrtinu kelimku, zbytek se mi nechtel nechavat. Taky jsem se chtela zeptat jak dlouho a na jaky stupen peci.
Bublanina je výborná! Použila jsem bílý jogurt v těch "normálních" kelímkách a těsta bylo relativně málo. Tak jsem pekla v polovičním pekáčku a bylo to tak akorát, ale výsledek je fakt skvělý, těsto není suché a bez tuku!!! Cukru jsem dala 1 kelímek a úplně to stačí.Dávám 1!
V sobotu jsem upekla bublaninu s borůvkami. Jen se po ni zaprášilo. Opravdu výborná. Dávam 1*
pro Janu D: Odměřuje se podle objemu, 400 g jogurt stačí na celý plech. Vymyjete kelímek a odměřujete s ním ostatní přísady
ráda bych odpověděla na dotaz s drobenkou: myslím, že ta neopečenost nebude drobenkou, snad jedině, jestli dáváte dost tuku, ale troubou. Pokud máte elektrickou, chce to vystihnout polohu plechu, nejlépe někde uprostřed a zapnout i horní pečení. V plynové mám zkušenost s pečením až co možná nahoře. To je u té mojí jediný způsob, jak dosáhnout zhnědnutí povrchu.
Petře, podle mě je to otázka kvality trouby, ne složení drobenky, Pokud peče trouba více svrchu, je i drobenka opečená. Diabetikům lze udělat těsto úplně bez cukru a osladit jenom drobenku. Na 1 plech: 1 1/2 většího kelímku jogurtu (po 250 g), 1 kelímek polohrubé mouky, 1 kelímek hrubé mouky, 1/2 kelímku oleje, 2 vejce, prášek do pečiva (nemusí být úplně celý), může být špetka soli a citronová kůra.
Ahoj, chápu správně, že na 400g jogurtu je 400g mouky? Na tohle jsem úplně levá:-)
Znám tuto bublaninu.Dávám místo jogurtu kysanou smetanu.Je to rychlé a chutná to všem.
Nevěděla jsem, co s rybízem, tak jsem vyzkoušela tento recept - výborné. Použila jsem poměr kelímku 150g a bublaninu dělala na poloviční plech - těsta bylo málo, proto doporučuju větší jogurty, příště je taky použiju.
V Nemecku koupite polohrubou mouku pod oznacenim Diamant Weizenmehl Type 550. Mam s ni dobre zkusenosti, na peceni pouzivam jenom tuto, pouze na posypku davam hladkou mouku.
Já jsem použil místo jogurtu 10% kysanou smetanu a klaplo to výborně. Mouku hladkou, v Německu je hrubá a polohrubá nesehnatelná. Mám dva dotazy: za prvé, jaká teplota/doba pečení se vám nejvíc osvědčila? Za druhé, jak dělat drobenku, aby byla pěkně opečená? Mně vždycky zůstane bledá.
dělala jsem z jogurtu 150 ml, dala jsem jen jeden kelímek cukru a nalila těsto na velký plech, ale bylo ho málo, příště dám na malý plech, dělala jsem s kompot. broskvemi a musím říct, že buchta je vynikající, dávám 1 s hvězdičkou
Niečo podobné je "jogurtový koláč". Len na vrch ide drobenička. Veľmi dobré.
Díky za recept, velmi rychlé, jednoduché a všem chutnalo:-) Dala jsem borůvky.
Mohu timto potvrdit ze bublanina je vvborna,delala jsem ji v nedeli ,a v pondeli znovu,lze pouzit jakekoliv ovoce a to je presne recept co mi vyhovuje-zamichat a sup do trouby-dik!!!
Při pečení používám Dia chrom sypký - taky pěkně drahý - teď už přes 70 kč a je toho fakt trocha. Ale tam, kde je prášek do pečiva se nedá dát, protože prášek do pečiva úplně srazí sladkost toho umělého cukru. Nejvíc ho používám při pečení štrůdlu kam se nedává prášek a taky u kynutých buchet. A díky za odpověď.
ten nový cukr má název diabeticker Zucker, je ve žluté krabici s obrázky ovoce,cenu jsem zapomněla,ale asi jako všechny tyhle věci tak kolem 50 Kč.Došel mi,půjdu ho koupit.Ty Dia chrom tabletky - přidáváte i při pečení?To jsem nezkoušela,ale hořké to není,že ne? Asi jako vychytávka,když nebude jiný při ruce,to nní špatné.Ale pravidelně to asi nepoužíváte,to by finance asi řvaly :-)))aspoň ty moje:-)Laďka
Laďko, píšete o novém německém umělém sladidle. Můžete napsat jeho název?! Taky peču i diabeticky (i když ne vždycky)a zkouším různé druhy cukrů. Používám i tekuté sladidlo - to do koláčů - najvíc dia chrom sypký - ovšem tam, kde není prášek do pečiva. Jinak i já mám nejraději v čaji nebo kávě dia chrom tablety. Díky předem za odpověď.
Jano tak ktěm cukrům pro diabetiky:tady do tohoto receptu jsem dala 2 lžíce sladidla Fan na pečení - tohle používám při pečení dost často.Pak používám Fruktozu - ovocný cukr pro diabetiky - také na pečení,ale i na zavařování - tam používám diaželírovací cukr, na přislazování jídel je dobré tekuté Fan sladidlo,když potřebujete rychle něco osladit.Na slazení třeba kávy používáme tablety Dia chrom - tabletek je 600 a na hrnek používám 1 tabletu.Vůbec se snažím sladit o hodně míň než je v receptech,takže to dia sladidlo,i když je třeba napsáno 4x sladší než cukr,dávám ješté méně než tu čtvrtinu.Teď jsem objevila nový cukr pro diabetiky,je od německé firmy a je tam 70 %fruktozy a 30% sorbitu a zdá se mi hodně dobrý.S žádným umělým sladidlem to nesmíte přehnad,aby to nebylo hořké.Ale hořknul hlavně sacharin,který nepoužívám vůbec.
Já používám jako základ 200g bílý Bifidus aktiv,ale určitě můžete použít i 150 g,tam jde jen o dodržení poměru.Používám také 400 g Selský jogurt. Jani,za chvilku pošlu ten přesný rozpis,snad to použije i někdo jiný,vždyť to je debata o receptu,ne?Jinak o tom,co používám pro dia vaření vám pošlu mail,bude to možná pro nás pohodlnější,ne?Jen to bude asi později,ale nebojte se,určitě se nám to neztratí.:-))Laďka
Chci také vyzkoušet! Kelímek jogurtu - to je myšlen asi ten malý 150 gramový? Děkuji.
Laďko,vy děláte ro diabetika buchty,vidím,že i tahle by šla.Přítel je šíleně na sladké a neměl by to taky,taky diabetes.Napište mi,třeba na meil,jaký cukr konkrétně jste dala tady a tu špádovou mouku?To mohou diabetici?Musím se po ní podívat.Je asi tmavá,ne?Pokud odpovíte,díky,protože vidím,že odtut pečete,tak to asi musíte nějak upravovat a pokud to jde,udělám to taky.Díky!!
tohle jsem dělala z dvojnásobné dávky,abych zužitkovala všechno ovovce,které mi ještě zbylo.Takže tam bylo od každého něco - rybíz,angrešt,borůvky,třešně višně a prý to bylo výborné.Já to mám nyní zakázané :-)),ale ani mi to moc nevadí,hlavně když chutná ostatním.Jo a protože nepoužívám normální cukr kvůli diabetes,dala jsem jen 2 lžíce diacukru na pečení a stačilo.Pro mě hlavně rychlé.
Bublanina je vynikající! Plech jsem posypala kokosem a vrch koláče posypala sekanými mandlemi a vanilkovým cukrem, dávám za 1:)
Tento koláč miluju. Dělám ho s různým ovocem a sypu žmolenkou.
Včera jsem pekla koláč s malinami. Koláč je výborný a lehký. Děkuji za recept. Přídávám do oblíbených.
Skvělá!!! Lehká, jemná, vysypala jsem pekáč kokosem a přidala třešně. Určitě udělám zase
Super rychle ! Dala jsem hladkou mouku (tady ve Francii jinou nemame) a kompotované merunky a je to moooc dobré ! Delala jsem to z vyse uvedené davky a dala do formy 32x26 a pekla pul hodiny.
Ja mam malou troubu a tudiz i maly plech (30x22cm) a tak si vsechny recepty upravuji. U tohoto receptu jsem vsech surovin dala jen 3/4. Takze pokud se ridite ingrediencemi je to urcite na vetsi plech nez 30x22, vic bohuzel nepomuzu:-)
Na ako veľký plech to je?
Vyborny. Delala jsem s kompotovanyma merunkama a plech vysypala kokosem jak poradil Tomas a bylo to posusnanicko:-)
vyborne, dekujeme. velmi ocenuji jednoduchost tohoto receptu
vyborny a jednoduchy recept, doporucuji vysypat plech kokosem. Nikdo mi neveril, ze se mi to povede, ale vsichni se nakonec olizovali az za usima... dekuji autorovi receptu!
Je to jednoduche a velice dobre,doporucuji
Omylem jsme s kamaradkou zapomneli pridat vajicka a vubec nic se nestalo,takze pokud slepice nenesou nic se nedeje.
Žádný tuk tam nepatří. Já nechám nejprve trochu zapéct, potom pokladu ovocem a posypkou.
Nechybí tam nějaký tuk? Olej? :)
Tento recept je sice starý, ale dobrý. Na povrch dávám ještě žmolenku, je to lepší a lépe to vypadá. Jako náplň používám strouhaná jablka.