Rajče spříme, oloupeme a posekáme, okurku nastrouháme, česnek prolisujeme. Vmícháme do jogurtu, přidáme nasekaný kopr. Dle chuti osolíme a opepříme. Jíme s nasucho opečeným toustem nebo pečivem dle chuti (nebo taky bez přílohy, kdo hlídá kJ). Je moc dobré i na uvařené nebo opečené brambory nebo jako příloha k masu namísto tatarky. Lze namazat i na chlebíčky.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenja
|11. 1. 2011 14:26
...a když vynecháte rajče, místo něj přidáte pár kapek oleje, stejné množství vody jako jogurtu a posypete drcenými vlašáky, je z toho studená bulharská polévka Tarator - vynikající ;-)
jana
|20. 3. 2007 10:17
V zásadě ano, ale podstatně se to lisší cenou. A může i KJ, ty si řídíme sami tučností jogurtu.