Mam doma jogurtovac z cias socializmu, ktory funguje tak, ze male pohariky s pripravenymi kulturami zohrieva zospodu obycajna ziarovka. Jogurtovac je uzavrety plastovym poklopom. Moja znama ich jednoducho ukladala s podnosom na radiator. Skusenosti so salkom nemam, ale jogurt bez prichute som robila z obycajneho polotucneho alebo plnotucneho mlieka (nizkotucne ani trvanlive mlieko sa mi neosvedcilo), ktore je nutne zohriat, aby bolo teple, ale nemoze byt horuce. Staci pridat husty biely jogurt, rozmiesat a naplnit pohariky. Drzat v teple, kym jogurt nezhustne. Huste jogurty v chladnicke vydrzali 4-5 dni. Ochucovat ich mozno pred konzumaciou podla vlastnej chuti a fantazie. Ale ako pise p. Frantisek, dnes sa uz vyrabat jogurt nevyplati...
Vážení.Mléko může být i z obchodu,zrání jogurtu spíš v teple,doba zrání jogurtu závisí na teplotě v místnosti,má být pěkně zhoustlý,stačí malý jogurt.Kondenzované mléko může být i neslazené je ale lépe dle chuti přidat cukr.Z tohoto množství jsem měla sedm lahviček jogurtu.Miloslava Medková.Jogurt je moc dobrý.
Tento recept je neúplný je zde spoustu věcí které mohou mít vliv na výrobu jogurtu.Jaké mléko použít,zda upravované z obchodu nebo přímo od krávy s kultůrami.Dál v jaké teplotě skladovat než se jogurt vyrobí.(Jogurtovač pracuje na bázi tepla) a pak množství jogurtu na 2 l mléka jak píše Jana.Navíc se mi zdá tento recept neekonomický ale může být dobrý.Třeba někdy..........
Tak se dívám,že někdo tady dal 4 a ani nepřipsal proč,já to určitě vyzkouším a teprve potom budu známkovat,akorájt bych ráda věděla,jak velký bílý jogurt?Ten malý,klasický,nebo půllitrový?A když to celé zamíchám,tak asi dát taky do lednice,že?Děkuji,za recept a mrknu se na odpověď,pokud tady bude.Jana