• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jižanské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Jižanské řízky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jižanské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (malá, nakrájená)
    • olivový olej
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 4
      plátek hovězí svíčková (cca 1/2 cm medailonky)
    • 0,50
      lžička mletá paprika
    • 750
      g zelené fazolky (očištěné)
    • 375
      ml mléko plnotučné
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 100 °C. V misce prošlehejte vejce, v jiné promíchejte mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolte a opepřete. Maso protáhněte ochucenou moukou, omočte ve vajíčku, nechte okapat přebytek a znovu poprašte moukou. Osmažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, 3 až 4 minuty po každé straně. Přesuňte na plech a do trouby. Z pánve odlijte většinu oleje a na zbylém pak opražte mouku, která zbyla po obalování. Přilijte mléko a za stálého prošlehávání povařte na hustou omáčku. Ochuťte ji solí a pepřem. Přikryté dejte stranou. V čisté pánvi rozehřejte zbylý olej, osmažte na něm cibuli, až zesklovatí. Vmíchejte fazolky, trochu podlijte vodou a minutu až dvě povařte. Řízky podávejte s fazolkami, omáčku dejte zvlášť a jako příloha je nejvhodnější rýže.
2
----
3
====Know-how====
4
Toto jídlo je typické pro oblast New Orleansu, kde se zdatně promíchaly různé gastronomické vlivy, aby vytvořily takzvanou kreolskou či cajunskou kuchyni. Francie
5
se projevuje přítomností fazolek a bešamelové omáčky, paprika a smažení jsou spíše španělské vlivy, zatímco křehké hovězí prozrazuje Ameriku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Řízky od Malé Fatry

Řízky od Malé Fatry

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí svíčková Hrubá sůl Mléko plnotučné Mletá paprika Olivový olej Pepř mletý Vejce Zelené fazolky

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí filé v těstíčku

Rybí filé v těstíčku

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Úplně obyčejný hrnkový chleba

Fazolový salát univerzál

Fazolový salát univerzál

Vánoční likér z ledových  kaštanů

Vánoční likér z ledových kaštanů

Květákové placičky se šunkou

Květákové placičky se šunkou

Povidlové rohlíčky II

Povidlové rohlíčky II

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Dietní bezlepková žemlovka

Dietní bezlepková žemlovka

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

91
Vánoční bramborový salát
Vánoční bramborový salát
64
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
60
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
48
Kořeněné cuketové pickles
Kořeněné cuketové pickles
35
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnicový prejt
Jitrnicový prejt
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské fazole s klobásou
Jižanský vínový kotlík
Jižanský vínový kotlík
Jogurt jednoduše
Jogurt jednoduše
Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
  • Recepty.cz
  • Jižanské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact