• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jižanské řízky
Napište svůj komentář k receptu

Jižanské řízky

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jižanské řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule (malá, nakrájená)
    • olivový olej
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • 2
      ks vejce
    • pepř mletý
    • 4
      plátek hovězí svíčková (cca 1/2 cm medailonky)
    • 0,50
      lžička mletá paprika
    • 750
      g zelené fazolky (očištěné)
    • 375
      ml mléko plnotučné
    • hrubá sůl

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 100 °C. V misce prošlehejte vejce, v jiné promíchejte mouku s paprikou. Vejce, mouku i plátky masa osolte a opepřete. Maso protáhněte ochucenou moukou, omočte ve vajíčku, nechte okapat přebytek a znovu poprašte moukou. Osmažte ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje, 3 až 4 minuty po každé straně. Přesuňte na plech a do trouby. Z pánve odlijte většinu oleje a na zbylém pak opražte mouku, která zbyla po obalování. Přilijte mléko a za stálého prošlehávání povařte na hustou omáčku. Ochuťte ji solí a pepřem. Přikryté dejte stranou. V čisté pánvi rozehřejte zbylý olej, osmažte na něm cibuli, až zesklovatí. Vmíchejte fazolky, trochu podlijte vodou a minutu až dvě povařte. Řízky podávejte s fazolkami, omáčku dejte zvlášť a jako příloha je nejvhodnější rýže.
2
----
3
====Know-how====
4
Toto jídlo je typické pro oblast New Orleansu, kde se zdatně promíchaly různé gastronomické vlivy, aby vytvořily takzvanou kreolskou či cajunskou kuchyni. Francie
5
se projevuje přítomností fazolek a bešamelové omáčky, paprika a smažení jsou spíše španělské vlivy, zatímco křehké hovězí prozrazuje Ameriku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jižanské fazole s klobásou

Jižanské fazole s klobásou

Řízky od Malé Fatry

Řízky od Malé Fatry

Nejúžasnější jogurtové řízky

Nejúžasnější jogurtové řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí Zelenina
Maso Pokrmy Hovězí Ze zeleniny Oběd Večeře Smažení USA Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hovězí svíčková Hrubá sůl Mléko plnotučné Mletá paprika Olivový olej Pepř mletý Vejce Zelené fazolky

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílkový chlebíček II.

Bílkový chlebíček II.

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

36
Jarní zelný salát
Jarní zelný salát
34
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
33
Bylinkový salát s hráškem a avokádem
Bylinkový salát s…
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
19
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

ExLunetic Kocián (49) překvapil: Romantika s „ramlicí“ od Schwarzenberga (†85)

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Neuvěřitelné: Tahle supermáma porodila 12 dětí během 12 let. Učí je doma a ještě se stará o farmu plnou zvířat

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnicový prejt
Jitrnicový prejt
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské fazole s klobásou
Jižanský vínový kotlík
Jižanský vínový kotlík
Jogurt jednoduše
Jogurt jednoduše
Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
Jogurt s ovocem a reveňovým sirupem
  • Recepty.cz
  • Jižanské řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact