Uvaříme fazole (můžeme použít i konzervované, ale není to ono). Do vody můžeme přidat masox. Zpěníme cibuli a stroužek česneku a přidáme klobásu nakrájenou na kolečka a opečeme. Přidáme rajčata a okořeníme a osolíme. Fazole vložíme do pekáče vyloženého papírem na pečení a zalijeme rajčatovou směsí. Také můžeme klobásy opéct vcelku a položit je na fazole a pak zalít rajčatovou omáčkou. Dáme zapéci na cca 20 minut do trouby.
Fazole byly dobré, česneku jsem dala více, zapékací misku jsem pouze vymazala, pečící papír jsem nepoužila. Fazole jsem promíchala s opečenou klobásou a rajčatovou omáčkou před pečením. Bylo by dobré upřesnit kolik rajčat, protože z receptu to jasné není. Já jsem k nim přidala i rajčatové pyré a trochu vývaru z fazolí, aby to bylo více "obalené". Navrch jsem pak dala kousky mozzarelly posypané opraženou strouhankou na másle a poté promíchanou s bylinkami /bazalka, medvědí česnek, sůl mořská//