• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jitrnicový prejt
Napište svůj komentář k receptu

Jitrnicový prejt

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jitrnicový prejt
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová játra plíce, srdce, játra...
    • 250
      g vepřový bůček nebo ovar
    • 2
      ks žemle
    • 2
      stroužek česnek 1-2
    • 6
      lžíce vepřový vývar 4-6
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka
    • nové koření
    • zázvor
    • 50
      g sádlo na pečení

Postup přípravy receptu

1
Vepřové plíce, srdce, ovar nebo tučný bůček uvaříme, nasekáme nebo umeleme na masovém strojku, přidáme drobně nakrájená játra, ve vývaru namočené a vyždímané žemle, všechno koření, česnek rozetřený se solí a trochu vývaru. Směs důkladně promícháme, dáme do vymaštěného pekáče a pečeme 30-45 minut. Podáváme s brambory a dušeným kysaným zelím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

prejt

prejt

Krvavý prejt

Krvavý prejt

Holandská jitrnička (prejt)

Holandská jitrnička (prejt)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vladimír | 10. 1. 2016 11:44

    Dobrý den, nerad se vměšuji do diskuze, ale pan Petr má pravdu... Samozřejmě že každá trouba peče jinak, ale nemění to nic na tom, že když řeknu (či napíšu) pečte na 190 °C, je to 190 °C v každé troubě nehladně na typ. Není to nic proti Vám, samozřejmě snad každý pozná zda to je upečené dle jeho představ.

  • kuchta | 31. 1. 2013 17:38

    Tak snad poznam, kdy je upeceny....chjo, takovyhle prudice miluju....ochutnavejte, a hlavne hlidejte troubu.....

  • standa | 17. 2. 2012 18:13

    peč do zlata,každá trouba peče jinak

  • Ladia
    Ladia | 1. 4. 2011 08:49

    Čas je uveden. Teplota - dle trouby, každá peče jinak a ke každé dostanete tabulku s teplotami pečení pro jednotlivé druhy pokrmů. V té mojí na 190 °C ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 31. 3. 2011 16:49

    ...pokud se přihlásíte, autorka Vám určitě odpoví, jelikož Váš dotaz uvidí ;-) , takhle zůstane vždy dlouho bez odezvy :-( . Pokud autorka peče v plynové troubě, tak teplotu stejně asi nenapíše a jak dlouho? - zkrátka - dozlatova ;-) :-))

  • Petr | 27. 2. 2011 13:29

    A peceme na kolik stupnu? To uz je druhy recept kde chybi zakladni udaje. Cas a teplota. Fakt, to je kvalita receptu. Takze hledam dal.

  • Václav FRONĚK | 29. 1. 2008 09:58

    Děláme stejně.Paráda.Ale srdce nedáváme. Zbytečně to prodražuje.

  • jan karel | 18. 1. 2006 15:53

    vyborné je použití vykostěné zadní koleno

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Vepřové Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Majoránka Nové koření Pepř mletý Sádlo Sůl Vepřová játra Vepřový bůček Vepřový vývar Zázvor Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajčatový salát s mozzarellou a olivami

Rajčatový salát s mozzarellou a…

Tvarohový tunel plněný ovocem

Tvarohový tunel plněný ovocem

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Třené houskové knedlíky (nekynuté)

Boloňské brambory

Boloňské brambory

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Banánová roláda s margotkou

Banánová roláda s margotkou

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Chalupářská hrstková polévka

Chalupářská hrstková polévka

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

49
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
32
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
30
Rajská polévka (nejen) s fazolemi
Rajská polévka (nejen) s…
29
Orzo s brokolicí, rajčaty a mozzarellou
Orzo s brokolicí,…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Šaty, které se vám v kufru nezmačkají: S těmito 5 kousky si vystačíte!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Ilona Csáková (54) radikálně zhubla a šla do plavek: Tělo jako dělo!

Ilona Csáková (54) radikálně zhubla a šla do plavek: Tělo jako dělo!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Horoskop na další týden: Kdo bude pod velkým tlakem a kdo by neměl podcenit zdravotní prohlídku?

Další doporučené recepty:

Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem
Jíšková špenátová polévka se slaninou a…
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice zapečené s chlebem
Jitrnice zapečené s chlebem
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské fazole s klobásou
Jižanské řízky
Jižanské řízky
Jižanský vínový kotlík
Jižanský vínový kotlík
  • Recepty.cz
  • Jitrnicový prejt
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact