Nakrájenou cibulku osmažíme, vmícháme vymačkané jitrnice, nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Zvlášť na trošce oleje osmažíme kvasnice, přidáme utřený česnek a mléko. Promícháme s jitrnicovou směsí, okořeníme, osolíme a ještě chvilku orestujeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
A F
|29. 6. 2008 20:47
Zeleninu - jenom mrkev a mrazene fazolove lusky ty mam tady nejradsi.
Milada
|9. 4. 2008 17:30
Jakou zeleninu doporučujete? Jenom kořenovou - mrkev, petržel, celer? Děkuji za upřesnění.
Anna Doležalová
|9. 4. 2008 13:40
Myslela jsem si, že nejdou dohromady jitrnice a kvasnice a mléko. Koupila jsem si dvě jitrnice a večer jsme jednu snědli. Ráno jsem si to rozmyslela a s té jedné jsem tu pomazánku udělala. Teď mám problém, co nechám manželovi na ochutnání. Překvapila mě mile tato kombinace. Zařazuji do jídelníčku.
aniol=aniela
|4. 4. 2008 22:37
Vyborna. A k tomu pivko/birel je blaho. Manzel jitrnice nesnedl a stastne dokoncil sve nebo vlastne Vase mlsne dilo. A nas maly rocny prcek si take pochutnal, sice uz ne na topince, ale na neopekanem krajici chleba, ktery uz je mekci, a na nem pomazanka je take vynikajici. Pokud dite neni zvykle na ostrejsi jidla muzete pridat mekky syr i trochu mleka, ale kdyz je pomazanka chladna tak je jemna a mozna neni uz treba ji zjemnovat. Urcite doporucuji
aniol
|3. 4. 2008 21:50
Muj manzel ma jitrnici moc rad, pozitri si pry udela Vasi pomazanku - to bude jeho prvni tak jsem zvedava, snad se mu podari vse podle Vaseho receptu a nesni jitrnice hned na zacatku. Takze na videnou za dva dny.