• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Jitrnicová pomazánka
Napište svůj komentář k receptu

Jitrnicová pomazánka

autor: Hana Lorencová
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jitrnicová pomazánka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks jitrnice
    • 1
      ks cibule velká
    • 150
      g zelenina míchaná
    • 1
      dl mléko
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      ks nové koření roztlučené kuličky
    • 1
      lžička kari
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      kostka droždí
    • 1
      lžíce strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Nakrájenou cibulku osmažíme, vmícháme vymačkané jitrnice, nastrouhanou zeleninu a krátce orestujeme. Zvlášť na trošce oleje osmažíme kvasnice, přidáme utřený česnek a mléko. Promícháme s jitrnicovou směsí, okořeníme, osolíme a ještě chvilku orestujeme.
2
Výborná je na topinkách.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Veganská budapešťská pomazánka

Veganská budapešťská pomazánka

Dýňová tofu pomazánka

Dýňová tofu pomazánka

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • A F | 29. 6. 2008 20:47

    Zeleninu - jenom mrkev a mrazene fazolove lusky ty mam tady nejradsi.

  • Milada | 9. 4. 2008 17:30

    Jakou zeleninu doporučujete? Jenom kořenovou - mrkev, petržel, celer? Děkuji za upřesnění.

  • Anna Doležalová | 9. 4. 2008 13:40

    Myslela jsem si, že nejdou dohromady jitrnice a kvasnice a mléko. Koupila jsem si dvě jitrnice a večer jsme jednu snědli. Ráno jsem si to rozmyslela a s té jedné jsem tu pomazánku udělala. Teď mám problém, co nechám manželovi na ochutnání. Překvapila mě mile tato kombinace. Zařazuji do jídelníčku.

  • aniol=aniela | 4. 4. 2008 22:37

    Vyborna. A k tomu pivko/birel je blaho. Manzel jitrnice nesnedl a stastne dokoncil sve nebo vlastne Vase mlsne dilo. A nas maly rocny prcek si take pochutnal, sice uz ne na topince, ale na neopekanem krajici chleba, ktery uz je mekci, a na nem pomazanka je take vynikajici. Pokud dite neni zvykle na ostrejsi jidla muzete pridat mekky syr i trochu mleka, ale kdyz je pomazanka chladna tak je jemna a mozna neni uz treba ji zjemnovat. Urcite doporucuji

  • aniol | 3. 4. 2008 21:50

    Muj manzel ma jitrnici moc rad, pozitri si pry udela Vasi pomazanku - to bude jeho prvni tak jsem zvedava, snad se mu podari vse podle Vaseho receptu a nesni jitrnice hned na zacatku. Takze na videnou za dva dny.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Pomazánky & dipy
Chuťovky Pomazánky Svačina Večeře Pozdní večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Droždí Jitrnice Kari Mléko Nové koření Pepř mletý Strouhanka Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pizza - základní těsto

Pizza - základní těsto

Velikonoční beránek - fofr

Velikonoční beránek - fofr

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Vajíčková pomazánka od Mariky

Vajíčková pomazánka od Mariky

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Mletá směs s fazolemi

Mletá směs s fazolemi

Ruské vejce

Ruské vejce

Salát Caprese II

Salát Caprese II

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

54
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
47
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
46
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
31
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
30
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

  • Recepty.cz
  • Jitrnicová pomazánka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact