• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jiříkův biskupský chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Jiříkův biskupský chlebíček

autor: jktop
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 70
      g moučkový cukr
    • 70
      g máslo
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst citronová kůra KANDOVANÁ
    • 1
      hrst pomerančová kůra KANDOVANÁ
    • 1
      čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
2
Dáme do vymazané a vysypané formy (dávka je na klasickou chlebíčkovou) a pečeme pomalu asi 45 minut. Troubu mám plynovou, takže rozpálit a ztlumit na minimum.
3
Upečený a vystydlý potíráme čokoládovou polevou. Pokud máte formu na beránka velkou litinovou, bude třeba množství zdvojnásobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Biskupský chlebíček II.

Biskupský chlebíček II.

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček VII.

Biskupský chlebíček VII.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Glenr | 18. 5. 2015 22:04

    Dík za recept byl jsem pochválen celou rodinou. První jsem udělal dle receptu do druhého jsem ještě dodal pomerančovou esenci formičky jsem měl na malé chlebíčky vyložené pečícím papírem k tomu domácí čokoládová poleva. Naprostá spokojenost.

  • dana | 2. 5. 2014 17:07

    Opravdu je to málo těsta do srnčího hřbetu nebo jiné formy. i můj výtvor byl nízký, k biskupskému z obchodu, na hony vzdálený :'(

  • Leenna | 13. 4. 2014 21:02

    uz jsem ji pridala :-)

  • Leenna | 13. 4. 2014 20:47

    Dneska jsem ho vyzkousela je uchvatny...mam horkovzdusku, takze jsem pekla na 160 asi 50 minut...naprosto luxusni. Ingredience presne podle receptu. Dekuji :-) Kdyby sem sla dat fotka, tak ji pridam :-)

  • Lenka | 13. 4. 2014 20:39

    Dneska jsem ho vyzkousela je uchvatny...mam horkovzdusku, takze jsem pekla na 160 asi 50 minut...naprosto luxusni. Ingredience presne podle receptu. Dekuji :-) Kdyby sem sla dat fotka, tak ji pridam :-)

  • JEDNODUŠE | 9. 11. 2013 23:31

    Chlebíček je mňamka, miluji tu chuť =-O

  • JEDNODUŠE | 9. 11. 2013 21:02

    Bez toho prášku by to asi nešlo, dala jsem lžičku. Příště dám více mouky, byl nízký. Na moji formu by to sneslo 200 gramů. Mám ty hliníkové srnčí hřbety, asi jsou větší. Jsou letité ale stále slouží. Vložím však do nich pečící papír a normálně pomažu jako plech a vysypu moukou z drcených piškot přes sítko. Používám to už častěji než strouhanku apod. Ještě tuhne čokoláda navrchu, tak poreferuji jak chutnalo ;-)

  • Veronika Benešová | 30. 7. 2008 19:04

    Také jsem pekla manželovi, měl úplně stejný názor, že je lepší než kupovaný. Akorát jsem si nebyla jistá, jestli tam nemám dát prdop tak jsem ho tam trochu nasypala. Myslím, že jsem nic nezkazila.

  • Roman Raba | 12. 4. 2007 19:56

    Upekl jsem manželce a moc jí to chutná, prý lepší než z obchodu (já bych si musel udělat bez rozinek, ty mi nejedou). Takže za ni dávám 1.

  • Di | 2. 4. 2007 13:39

    Vy asi myslíte chlebíčkovou hranatou (tvar třeba toustového chleba) a srnčí hřbet s žebry, že? Ta druhá je hezčí, pokud v ní pečeme například tento recept a vejde se do ní méně těsta. Hranatá chlebíčková je hlubší , ale jinak je to opravdu jedno.

  • Anonym | 1. 4. 2007 20:51

    Di nezlobte se,ale nemůžu s vami souhlasi,mám totiž klasickou chlebičkovou formu a i na srnčí hřbet,každá tverově je jiná,ale plní stejný učel obě dvě,takže je to jedno do které to dáte :0)

  • Di | 1. 4. 2007 19:21

    Klasická chlebíčková forma je forma na srnčí hřbet.

  • Jana | 30. 3. 2007 20:13

    není mi jasné,co je to klasická,chlebíčková forma,nic takového neznám,ale určitě to zkusím do normálního plechu na buchty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Chléb & placky
Moučníky Ostatní Zákusky Pečiva Pečení Vánoce Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančová kůra Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené těstoviny se špenátem

Zapečené těstoviny se špenátem

Františky

Františky

Tříbarevný koláč II.

Tříbarevný koláč II.

Čínské rizoto

Čínské rizoto

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Americký ořechový koláč

Americký ořechový koláč

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

325
Křupavé bramboráky se zelným salátem
Křupavé bramboráky se…
93
Výborná pizza
Výborná pizza
79
Závitky s mletým masem ve špekové omáčce
Závitky s mletým masem…
76
Jednoduchá brokolicová polévka
Jednoduchá brokolicová…
74
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

Honzi Michálek v Love Islandu: Ex Alagii propagoval Čínu

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
Jiříkova pomsta
Jiříkova pomsta
Jíšková pórková polévka
Jíšková pórková polévka
Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem
Jíšková špenátová polévka se slaninou a…
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
  • Recepty.cz
  • Jiříkův biskupský chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact