• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jiříkův biskupský chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Jiříkův biskupský chlebíček

autor: jktop
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 70
      g moučkový cukr
    • 70
      g máslo
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst citronová kůra KANDOVANÁ
    • 1
      hrst pomerančová kůra KANDOVANÁ
    • 1
      čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
2
Dáme do vymazané a vysypané formy (dávka je na klasickou chlebíčkovou) a pečeme pomalu asi 45 minut. Troubu mám plynovou, takže rozpálit a ztlumit na minimum.
3
Upečený a vystydlý potíráme čokoládovou polevou. Pokud máte formu na beránka velkou litinovou, bude třeba množství zdvojnásobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Biskupský chlebíček II.

Biskupský chlebíček II.

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček VII.

Biskupský chlebíček VII.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Glenr | 18. 5. 2015 22:04

    Dík za recept byl jsem pochválen celou rodinou. První jsem udělal dle receptu do druhého jsem ještě dodal pomerančovou esenci formičky jsem měl na malé chlebíčky vyložené pečícím papírem k tomu domácí čokoládová poleva. Naprostá spokojenost.

  • dana | 2. 5. 2014 17:07

    Opravdu je to málo těsta do srnčího hřbetu nebo jiné formy. i můj výtvor byl nízký, k biskupskému z obchodu, na hony vzdálený :'(

  • Leenna | 13. 4. 2014 21:02

    uz jsem ji pridala :-)

  • Leenna | 13. 4. 2014 20:47

    Dneska jsem ho vyzkousela je uchvatny...mam horkovzdusku, takze jsem pekla na 160 asi 50 minut...naprosto luxusni. Ingredience presne podle receptu. Dekuji :-) Kdyby sem sla dat fotka, tak ji pridam :-)

  • Lenka | 13. 4. 2014 20:39

    Dneska jsem ho vyzkousela je uchvatny...mam horkovzdusku, takze jsem pekla na 160 asi 50 minut...naprosto luxusni. Ingredience presne podle receptu. Dekuji :-) Kdyby sem sla dat fotka, tak ji pridam :-)

  • JEDNODUŠE | 9. 11. 2013 23:31

    Chlebíček je mňamka, miluji tu chuť =-O

  • JEDNODUŠE | 9. 11. 2013 21:02

    Bez toho prášku by to asi nešlo, dala jsem lžičku. Příště dám více mouky, byl nízký. Na moji formu by to sneslo 200 gramů. Mám ty hliníkové srnčí hřbety, asi jsou větší. Jsou letité ale stále slouží. Vložím však do nich pečící papír a normálně pomažu jako plech a vysypu moukou z drcených piškot přes sítko. Používám to už častěji než strouhanku apod. Ještě tuhne čokoláda navrchu, tak poreferuji jak chutnalo ;-)

  • Veronika Benešová | 30. 7. 2008 19:04

    Také jsem pekla manželovi, měl úplně stejný názor, že je lepší než kupovaný. Akorát jsem si nebyla jistá, jestli tam nemám dát prdop tak jsem ho tam trochu nasypala. Myslím, že jsem nic nezkazila.

  • Roman Raba | 12. 4. 2007 19:56

    Upekl jsem manželce a moc jí to chutná, prý lepší než z obchodu (já bych si musel udělat bez rozinek, ty mi nejedou). Takže za ni dávám 1.

  • Di | 2. 4. 2007 13:39

    Vy asi myslíte chlebíčkovou hranatou (tvar třeba toustového chleba) a srnčí hřbet s žebry, že? Ta druhá je hezčí, pokud v ní pečeme například tento recept a vejde se do ní méně těsta. Hranatá chlebíčková je hlubší , ale jinak je to opravdu jedno.

  • Anonym | 1. 4. 2007 20:51

    Di nezlobte se,ale nemůžu s vami souhlasi,mám totiž klasickou chlebičkovou formu a i na srnčí hřbet,každá tverově je jiná,ale plní stejný učel obě dvě,takže je to jedno do které to dáte :0)

  • Di | 1. 4. 2007 19:21

    Klasická chlebíčková forma je forma na srnčí hřbet.

  • Jana | 30. 3. 2007 20:13

    není mi jasné,co je to klasická,chlebíčková forma,nic takového neznám,ale určitě to zkusím do normálního plechu na buchty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Chléb & placky
Moučníky Ostatní Zákusky Pečiva Pečení Vánoce Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančová kůra Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Bulharská musaka -Olga

Bulharská musaka -Olga

Vdolky s jablečným rozvarem

Vdolky s jablečným rozvarem

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Pórková polévka s knedlíčky

Pórková polévka s knedlíčky

Citronovo-tvarohová buchta

Citronovo-tvarohová buchta

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Jednoduchý meruňkový dort (řez)

Čočkové ragú

Čočkové ragú

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

37
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…
25
Dýňová tortila
Dýňová tortila
20
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Blesk.cz Šílená zubní anabáze moderátora Zázraků přírody: Kořena „sejmul“ zánět mezi kořeny!

Šílená zubní anabáze moderátora Zázraků přírody: Kořena „sejmul“ zánět mezi kořeny!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

Další doporučené recepty:

Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
Jiříkova pomsta
Jiříkova pomsta
Jíšková pórková polévka
Jíšková pórková polévka
Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem
Jíšková špenátová polévka se slaninou a…
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
  • Recepty.cz
  • Jiříkův biskupský chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact