• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jiříkův biskupský chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Jiříkův biskupský chlebíček

autor: jktop
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
Jiříkův biskupský chlebíček
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 70
      g moučkový cukr
    • 70
      g máslo
    • 140
      g polohrubá mouka
    • 1
      vanilkový cukr
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst citronová kůra KANDOVANÁ
    • 1
      hrst pomerančová kůra KANDOVANÁ
    • 1
      čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Máslo, žloutky a oba cukry ušleháme do pěny, přidáme mouku a sníh z bílků. Nakonec přimícháme rozinky a kůru.
2
Dáme do vymazané a vysypané formy (dávka je na klasickou chlebíčkovou) a pečeme pomalu asi 45 minut. Troubu mám plynovou, takže rozpálit a ztlumit na minimum.
3
Upečený a vystydlý potíráme čokoládovou polevou. Pokud máte formu na beránka velkou litinovou, bude třeba množství zdvojnásobit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Biskupský chlebíček II.

Biskupský chlebíček II.

Tvarohový biskupský chlebíček

Tvarohový biskupský chlebíček

Biskupský chlebíček VII.

Biskupský chlebíček VII.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Glenr | 18. 5. 2015 22:04

    Dík za recept byl jsem pochválen celou rodinou. První jsem udělal dle receptu do druhého jsem ještě dodal pomerančovou esenci formičky jsem měl na malé chlebíčky vyložené pečícím papírem k tomu domácí čokoládová poleva. Naprostá spokojenost.

  • dana | 2. 5. 2014 17:07

    Opravdu je to málo těsta do srnčího hřbetu nebo jiné formy. i můj výtvor byl nízký, k biskupskému z obchodu, na hony vzdálený :'(

  • Leenna | 13. 4. 2014 21:02

    uz jsem ji pridala :-)

  • Leenna | 13. 4. 2014 20:47

    Dneska jsem ho vyzkousela je uchvatny...mam horkovzdusku, takze jsem pekla na 160 asi 50 minut...naprosto luxusni. Ingredience presne podle receptu. Dekuji :-) Kdyby sem sla dat fotka, tak ji pridam :-)

  • Lenka | 13. 4. 2014 20:39

    Dneska jsem ho vyzkousela je uchvatny...mam horkovzdusku, takze jsem pekla na 160 asi 50 minut...naprosto luxusni. Ingredience presne podle receptu. Dekuji :-) Kdyby sem sla dat fotka, tak ji pridam :-)

  • JEDNODUŠE | 9. 11. 2013 23:31

    Chlebíček je mňamka, miluji tu chuť =-O

  • JEDNODUŠE | 9. 11. 2013 21:02

    Bez toho prášku by to asi nešlo, dala jsem lžičku. Příště dám více mouky, byl nízký. Na moji formu by to sneslo 200 gramů. Mám ty hliníkové srnčí hřbety, asi jsou větší. Jsou letité ale stále slouží. Vložím však do nich pečící papír a normálně pomažu jako plech a vysypu moukou z drcených piškot přes sítko. Používám to už častěji než strouhanku apod. Ještě tuhne čokoláda navrchu, tak poreferuji jak chutnalo ;-)

  • Veronika Benešová | 30. 7. 2008 19:04

    Také jsem pekla manželovi, měl úplně stejný názor, že je lepší než kupovaný. Akorát jsem si nebyla jistá, jestli tam nemám dát prdop tak jsem ho tam trochu nasypala. Myslím, že jsem nic nezkazila.

  • Roman Raba | 12. 4. 2007 19:56

    Upekl jsem manželce a moc jí to chutná, prý lepší než z obchodu (já bych si musel udělat bez rozinek, ty mi nejedou). Takže za ni dávám 1.

  • Di | 2. 4. 2007 13:39

    Vy asi myslíte chlebíčkovou hranatou (tvar třeba toustového chleba) a srnčí hřbet s žebry, že? Ta druhá je hezčí, pokud v ní pečeme například tento recept a vejde se do ní méně těsta. Hranatá chlebíčková je hlubší , ale jinak je to opravdu jedno.

  • Anonym | 1. 4. 2007 20:51

    Di nezlobte se,ale nemůžu s vami souhlasi,mám totiž klasickou chlebičkovou formu a i na srnčí hřbet,každá tverově je jiná,ale plní stejný učel obě dvě,takže je to jedno do které to dáte :0)

  • Di | 1. 4. 2007 19:21

    Klasická chlebíčková forma je forma na srnčí hřbet.

  • Jana | 30. 3. 2007 20:13

    není mi jasné,co je to klasická,chlebíčková forma,nic takového neznám,ale určitě to zkusím do normálního plechu na buchty.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Chléb & placky
Moučníky Ostatní Zákusky Pečiva Pečení Vánoce Výjimečný den Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Čokoládová poleva Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančová kůra Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nudlová polévka s mrkví

Nudlová polévka s mrkví

Rohlíčky s ořechovou náplní

Rohlíčky s ořechovou náplní

Plněný cop

Plněný cop

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Kuřecí oběd

Kuřecí oběd

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Čevapi

Čevapi

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

87
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
21
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
18
Meruňkové knedlíky s marcipánem
Meruňkové knedlíky s…
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Podzimní proměna Kláry Issové: Shodila »listí«! Vlasy zničené peroxidem musely pryč

Podzimní proměna Kláry Issové: Shodila »listí«! Vlasy zničené peroxidem musely pryč

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
Jiříkova pomsta
Jiříkova pomsta
Jíšková pórková polévka
Jíšková pórková polévka
Jíšková špenátová polévka se slaninou a vejcem
Jíšková špenátová polévka se slaninou a…
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou
  • Recepty.cz
  • Jiříkův biskupský chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact