• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žemle
    • 1
      l mléko
    • 1
      kg houby
    • 4
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek
    • majoránka
    • pažitka
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Podusíme houby, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s utřeným česnekem, přidáme majoránku, pažitku, sůl a rozpuštěné máslo. Z bílků ušleháme sníh. Žemle, houby, žloutky a sníh smícháme dohromady, vložíme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C asi 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Pork pie podle The Real Meat Society

Pork pie podle The Real Meat Society

Hovězí podle Fabrizia

Hovězí podle Fabrizia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HANKA | 16. 10. 2007 08:20

    Houbovec jsem též vyzkoušela-všem chutnal.Stejně jako Anička a Helena jsem ho vylepšila,česnek zvýrazní chuť.Díky za recept v záplavě hub!

  • Anna Č. | 10. 10. 2007 10:16

    Já jsem také dala na radu Jarky a přidala mléko a krupici.A podle Helenky více čeneku.Původní recept se velmi vylepšil.

  • Helena Pešková | 6. 10. 2007 00:27

    Tento houbovec je naprosto vynikající, dle rady Aničky jsem namočila asi do 1dcl mléka dvě lžíce hrubé krupice, a nechala chvíli nabobtnat,celkové množství mléka tak činilo asi 2dcl.Také jsem dala pět stroužků česneku / toho není nikdy dost-pravím / a byl to úžasný a chutný kulinářský zážitek .Směle do lesa- stále rostou..Zdravím z Hlinska...Helča

  • Jarka z bratislavy | 28. 9. 2007 18:35

    Je to skutočne výborné jedlo. Skúste pridať zo dve lyžice krupice a o trošku viac mlieka, tak ako ho pripravujú v Podkrkonoší. Bude ako nadýchaný.

  • Anna Č. | 28. 9. 2007 09:45

    Petře,děkuji za informaci.A také za pochvalu,houbovec je opravdu výborný.

  • Petr Kazik | 27. 9. 2007 20:06

    Houbovec je to vyborny. nedela se takhle jen v jiznich cechach , ale taky v Jilemnici, ve Stepanicich a na Benecku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Září Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Houby Majoránka Máslo Mléko Pažitka Strouhanka Sůl Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čtverečky "Cappuccino"

Čtverečky "Cappuccino"

Francouzská bramboračka

Francouzská bramboračka

Máslová bábovka

Máslová bábovka

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Vepřové nudličky zase jinak

Vepřové nudličky zase jinak

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Tvarohový dort s banány

Tvarohový dort s banány

Bramborové knedlíky plněné směsí s anglickou slaninou

Bramborové knedlíky plněné směsí s…

Špenátové palačinky se špenátovou náplní

Špenátové palačinky se špenátovou…

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

173
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
160
Hruškový závin II.
Hruškový závin II.
153
Candát polévaný máslem s fenyklem a ředkvičkami
Candát polévaný máslem s…
145
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
127
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw

Zajímavé články

Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

Tajemství Karla Gotta (†80) po 45 letech vyzrazeno: Bál se Duchoně (†35)!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

Narodili jste se na rozhraní dvou znamení? Tohle vás odlišuje od ostatních!

  • Recepty.cz
  • Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact