• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žemle
    • 1
      l mléko
    • 1
      kg houby
    • 4
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek
    • majoránka
    • pažitka
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Podusíme houby, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s utřeným česnekem, přidáme majoránku, pažitku, sůl a rozpuštěné máslo. Z bílků ušleháme sníh. Žemle, houby, žloutky a sníh smícháme dohromady, vložíme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C asi 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Pork pie podle The Real Meat Society

Pork pie podle The Real Meat Society

Hovězí podle Fabrizia

Hovězí podle Fabrizia

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HANKA | 16. 10. 2007 08:20

    Houbovec jsem též vyzkoušela-všem chutnal.Stejně jako Anička a Helena jsem ho vylepšila,česnek zvýrazní chuť.Díky za recept v záplavě hub!

  • Anna Č. | 10. 10. 2007 10:16

    Já jsem také dala na radu Jarky a přidala mléko a krupici.A podle Helenky více čeneku.Původní recept se velmi vylepšil.

  • Helena Pešková | 6. 10. 2007 00:27

    Tento houbovec je naprosto vynikající, dle rady Aničky jsem namočila asi do 1dcl mléka dvě lžíce hrubé krupice, a nechala chvíli nabobtnat,celkové množství mléka tak činilo asi 2dcl.Také jsem dala pět stroužků česneku / toho není nikdy dost-pravím / a byl to úžasný a chutný kulinářský zážitek .Směle do lesa- stále rostou..Zdravím z Hlinska...Helča

  • Jarka z bratislavy | 28. 9. 2007 18:35

    Je to skutočne výborné jedlo. Skúste pridať zo dve lyžice krupice a o trošku viac mlieka, tak ako ho pripravujú v Podkrkonoší. Bude ako nadýchaný.

  • Anna Č. | 28. 9. 2007 09:45

    Petře,děkuji za informaci.A také za pochvalu,houbovec je opravdu výborný.

  • Petr Kazik | 27. 9. 2007 20:06

    Houbovec je to vyborny. nedela se takhle jen v jiznich cechach , ale taky v Jilemnici, ve Stepanicich a na Benecku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Září Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Houby Majoránka Máslo Mléko Pažitka Strouhanka Sůl Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Rösti - smažená nebo pečená příloha

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Vepřová pečeně na divoko-nakládaná

Slané copánky z listového těsta

Slané copánky z listového těsta

Obrácené řízky na zelenině

Obrácené řízky na zelenině

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Citronový dort (řezy) s želé

Citronový dort (řezy) s želé

Krůtí chilli con carne

Krůtí chilli con carne

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

56
Dýňová tortila
Dýňová tortila
48
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
45
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
33
Máslové řízky
Máslové řízky
29
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Jak a proč rozvíjet dovednosti u předškoláků?

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact