• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks žemle
    • 1
      l mléko
    • 1
      kg houby
    • 4
      ks vejce
    • 1
      stroužek česnek
    • majoránka
    • pažitka
    • 50
      g máslo
    • sůl
    • strouhanka

Postup přípravy receptu

1
Žemle nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Podusíme houby, oddělíme žloutky od bílků. Žloutky smícháme s utřeným česnekem, přidáme majoránku, pažitku, sůl a rozpuštěné máslo. Z bílků ušleháme sníh. Žemle, houby, žloutky a sníh smícháme dohromady, vložíme na vymazaný a strouhankou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C asi 35 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Domácí chléb podle Ládi Hrušky

Cheesecake jednoduše podle Alberta - též DIA

Cheesecake jednoduše podle Alberta -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HANKA | 16. 10. 2007 08:20

    Houbovec jsem též vyzkoušela-všem chutnal.Stejně jako Anička a Helena jsem ho vylepšila,česnek zvýrazní chuť.Díky za recept v záplavě hub!

  • Anna Č. | 10. 10. 2007 10:16

    Já jsem také dala na radu Jarky a přidala mléko a krupici.A podle Helenky více čeneku.Původní recept se velmi vylepšil.

  • Helena Pešková | 6. 10. 2007 00:27

    Tento houbovec je naprosto vynikající, dle rady Aničky jsem namočila asi do 1dcl mléka dvě lžíce hrubé krupice, a nechala chvíli nabobtnat,celkové množství mléka tak činilo asi 2dcl.Také jsem dala pět stroužků česneku / toho není nikdy dost-pravím / a byl to úžasný a chutný kulinářský zážitek .Směle do lesa- stále rostou..Zdravím z Hlinska...Helča

  • Jarka z bratislavy | 28. 9. 2007 18:35

    Je to skutočne výborné jedlo. Skúste pridať zo dve lyžice krupice a o trošku viac mlieka, tak ako ho pripravujú v Podkrkonoší. Bude ako nadýchaný.

  • Anna Č. | 28. 9. 2007 09:45

    Petře,děkuji za informaci.A také za pochvalu,houbovec je opravdu výborný.

  • Petr Kazik | 27. 9. 2007 20:06

    Houbovec je to vyborny. nedela se takhle jen v jiznich cechach , ale taky v Jilemnici, ve Stepanicich a na Benecku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z hub Září Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Houby Majoránka Máslo Mléko Pažitka Strouhanka Sůl Vejce Žemle
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketový makovec

Cuketový makovec

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Základní těsto na pizzu

Základní těsto na pizzu

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Brambory s kapustou a sýrem - zapečené

Houbové rizoto se sýrem

Houbové rizoto se sýrem

Zelný salát z kysaného zelí

Zelný salát z kysaného zelí

Hlíva s přírodním masem - minutka

Hlíva s přírodním masem - minutka

České kuře pečené

České kuře pečené

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

22
Koprová omáčka
Koprová omáčka
21
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Luštěninový salát s rukolovým pestem a krutony
Luštěninový salát s…
17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Pečená husa s kaštanovou…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

FOTOGALERIE: Osudové ženy Cristiana Ronalda. Která je nejhezčí?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Jihočeský houbovec podle Milušky Voborníkové
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact