• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeské Kosmatice
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeské Kosmatice

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 30
      g máslo
    • 120
      g hladká mouka
    • 2
      dl mléko
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • rostlinný olej
    • cukr
    • černý bez květy
    • skořice nebo sůl dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Čerstvě utržené květy černého bezu, co nejhustší, omyjeme a necháme okapat. Ušleháme těstíčko z másla, mouky, mléka, soli a vajec. Mléko se při šlehání postupně přilévá. Těstíčko se nechá asi hodinu stát. Potom se na pánvi rozpálí olej a smaží se květy za stopku namočené v těstíčku.
2
Než se květy obrátí pro osmažení z druhé strany, nůžkami se ostříhá co nejlépe stopka - nemá dobrou chuť a je močopudná. Nakonec se osmažené květy pocukrují a popráší skořicí nebo se jenom posolí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kosmatice naslano

Kosmatice naslano

Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • HelenaPa | 21. 6. 2016 09:32

    I po mě je to vzpomínka na dětství. Ale vždycky byly sladké, posypané moučkovým cukrem.

  • Jana | 6. 6. 2016 14:13

    Kosmatice je pochoutka mého dětství. Na sladko se nikdy nedělaly, na sladko se dělá květ akátu. Kosmatice mají zvláštní, kořeněnou příchuť, sýr ani žádné koření jsme nepřidávali, pouze sůl. Těším se na ně každým rokem. Nikomu nevnucuji, každý má jiné chutě a jiné preference, pro někoho třeba oběd bez masa nepřichází v úvahu.

  • Vituš | 29. 5. 2016 20:41

    Tohle nebude asi náš šálek kávy. Takhle se skořicí docela ano, ale slaná s bramborem a okurkou neprošla u nikoho. No co, zkusili jsme.

  • Iva | 21. 6. 2015 18:44

    Kdybych takhle měla vařit častěji tak manžel požádá o rozvod. Dochucení žádné, chuť žádná, na slano tedy úlet.

  • KaRa | 4. 3. 2013 12:50

    Květy černého bezu v tuhle dobu? Troška cenzury by v tomto ohledu neškodilo... O:-)

  • Simča Sládková | 14. 6. 2009 22:32

    Kluky jsem neviděla.... Taky mám spíš souvislé placky. Posílám foto k uveřejnění... S.

  • niobe nightingale | 14. 6. 2009 19:01

    Je zajímavý, že v pondělí připravovali kosmatice "Kluci v akci" - ale asi ani jeden neznal název kosmatice :D Nevim, jestli jste to taky někdo viděl, ale já jsem zvyklá udělat si tohle těstíčko hustší, aby výsledek byla jakože skoro souvislá >placka< ... Pánové z toho měli jednotlivé smažené kvítky. Jak to vypadá u vás?

  • Simča Sládková | 14. 6. 2009 13:52

    Tak dnes byly kosmatice k obídku. Nasladko je neznám, jíme je s bramborem a zeleninovou oblohou. A zkuste do těsta přidat jeden rozetřený stroužek česneku, nebo po osmahnutí první strany a otočení posypte kosmatice trochou strouhaného sýra - nejlépe uzeného. Je to přímo pochoutka!!!! S.

  • Ivana Selucká | 26. 5. 2008 16:45

    Kosmatice dělám každý rok a teď je jejich doba, budou příští týden, přijede vnučka. Jedli jsme je u babičky, pak moje děti a teď moje vnoučata. Ale na sladko to slyším poprvé, může to být dobré :)

  • Markéta | 20. 2. 2008 15:48

    To je dobrůtka, dělávaly jsme to doma, když jsem byla malá.

  • Alena | 15. 6. 2005 13:16

    Tak jsem to zkusila a je to moc dobroučký....k tomu nové brambory a tatarka ... lehká pololetní večeře

  • Pešek | 9. 6. 2004 11:41

    Dneska by to šlo .... nasladko a nebo naslano...uvidíme v sobotu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Oběd Večeře Smažení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý bez Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Rostlinný olej Skořice Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Barevný kuskusový salát

Barevný kuskusový salát

Oblíbené houstičky

Oblíbené houstičky

Potahovací hmota

Potahovací hmota

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Zeleninový salát s domácí zálivkou

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Chlebová polévka se žampiony (hlívou)

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

149
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
70
Drůbeží koktejl / salát
Drůbeží koktejl / salát
62
Jednoduchá kávová roláda
Jednoduchá kávová roláda
45
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…
40
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihofrancouzský salát
Jihofrancouzský salát
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
Jiný houbový gulášek
Jiný houbový gulášek
  • Recepty.cz
  • Jihočeské Kosmatice
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact