• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Hnětýnky se na jihočeském venkově připravovaly tradičně v době posvícení. Malé dortíky s různobarevnou polevou nejenže skvěle chutnaly, zároveň musely být i krásně nazdobené. Připravte si i vy tuto sladkou pochoutku s dlouholetou tradicí.

Suroviny

25 porce
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      ks moučkový cukr
    • 3
      g prášek do pečiva
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 0,50
      ks droždí
    • pomerančová kůra
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
  • Poleva
    • 60
      ml smetana
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 50
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mouku a cukr prosejte do mísy, přidejte prášek do pečiva, dřeň z vanilkového lusku, droždí promáčknuté přes sítko, pak pomerančovou kůru a studené máslo nakrájené na malé kostičky. Prsty rychle zpracujte drobivé těsto. Přidejte žloutky a těsto už jen krátce zpracujte, aby se spojilo.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Z těsta vytvořte rovnoměrný váleček o o asi 8 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v ledničce odležet do druhého dne. Ze ztuhlého válečku krájejte kolečka o síle asi 1 cm, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10 minut dorůžova.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného

3
V kastrůlku zahřejte smetanu, odstavte a nasypte do ní nadrobno nasekanou hořkou čokoládu. Nechte ji 2 minuty povolit a rozmíchejte na hladký krém. V čokoládovém krému namáčejte jednu stranu zchladlých sušenek.
4
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a pomocí sáčku s malým otvorem nebo papírového kornoutu a špejle kreslete na tmavou polevu světlé vzory, jemně se rozpijí.

RADA: Jak mlsat zdravě

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bagely

Bagely

Housky

Housky

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • laurdes | 28. 12. 2018 12:37

    Výborné!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Droždí Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Pomerančová kůra Prášek do pečiva Smetana Vanilkový lusk Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninové rizoto

Zeleninové rizoto

Kovářské kotlety

Kovářské kotlety

Plněné kokosky

Plněné kokosky

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Bublanina s rybízem

Bublanina s rybízem

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Kuře se smetanovobylinkovou omáčkou

Cuketová polévka  s hráškem a mátou

Cuketová polévka s hráškem a mátou

Mexické maso

Mexické maso

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Doporučujeme

30 minut
Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím masem

Nudle s arašídovou omáčkou a krůtím…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

174
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
152
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
128
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
104
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
74
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše

Zajímavé články

Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě Vraňany je tu!
Voní, chutná, baví: Samosběr jahod na Farmě…
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

Těhotná Eva Čerešňáková (38): Komplikace před porodem!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihofrancouzský salát
Jihofrancouzský salát
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
  • Recepty.cz
  • Jihočeské hnětýnky s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact