• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Hnětýnky se na jihočeském venkově připravovaly tradičně v době posvícení. Malé dortíky s různobarevnou polevou nejenže skvěle chutnaly, zároveň musely být i krásně nazdobené. Připravte si i vy tuto sladkou pochoutku s dlouholetou tradicí.

Suroviny

25 porce
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      ks moučkový cukr
    • 3
      g prášek do pečiva
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 0,50
      ks droždí
    • pomerančová kůra
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
  • Poleva
    • 60
      ml smetana
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 50
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mouku a cukr prosejte do mísy, přidejte prášek do pečiva, dřeň z vanilkového lusku, droždí promáčknuté přes sítko, pak pomerančovou kůru a studené máslo nakrájené na malé kostičky. Prsty rychle zpracujte drobivé těsto. Přidejte žloutky a těsto už jen krátce zpracujte, aby se spojilo.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Z těsta vytvořte rovnoměrný váleček o o asi 8 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v ledničce odležet do druhého dne. Ze ztuhlého válečku krájejte kolečka o síle asi 1 cm, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10 minut dorůžova.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného

3
V kastrůlku zahřejte smetanu, odstavte a nasypte do ní nadrobno nasekanou hořkou čokoládu. Nechte ji 2 minuty povolit a rozmíchejte na hladký krém. V čokoládovém krému namáčejte jednu stranu zchladlých sušenek.
4
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a pomocí sáčku s malým otvorem nebo papírového kornoutu a špejle kreslete na tmavou polevu světlé vzory, jemně se rozpijí.

RADA: Jak mlsat zdravě

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bagely

Bagely

Housky

Housky

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • laurdes | 28. 12. 2018 12:37

    Výborné!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Droždí Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Pomerančová kůra Prášek do pečiva Smetana Vanilkový lusk Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Bábovka s jablky a skořicí

Bábovka s jablky a skořicí

Jahodový koláč

Jahodový koláč

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Gnocchi jako halušky

Gnocchi jako halušky

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Kuřecí řízky s klobáskou (v alobalu)

Lehký jemný ovocný dort

Lehký jemný ovocný dort

Debrecínská polévka se zeleninou

Debrecínská polévka se zeleninou

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

174
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
77
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
66
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
58
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Jeden z posledních večírků ve Varech: Kdo odhalil víc, než bylo třeba?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

Misska Tomanová ukázala své »hnízdo«: Bydlím v kuchyni!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihofrancouzský salát
Jihofrancouzský salát
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
  • Recepty.cz
  • Jihočeské hnětýnky s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact