• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Hnětýnky se na jihočeském venkově připravovaly tradičně v době posvícení. Malé dortíky s různobarevnou polevou nejenže skvěle chutnaly, zároveň musely být i krásně nazdobené. Připravte si i vy tuto sladkou pochoutku s dlouholetou tradicí.

Suroviny

25 porce
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      ks moučkový cukr
    • 3
      g prášek do pečiva
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 0,50
      ks droždí
    • pomerančová kůra
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
  • Poleva
    • 60
      ml smetana
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 50
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mouku a cukr prosejte do mísy, přidejte prášek do pečiva, dřeň z vanilkového lusku, droždí promáčknuté přes sítko, pak pomerančovou kůru a studené máslo nakrájené na malé kostičky. Prsty rychle zpracujte drobivé těsto. Přidejte žloutky a těsto už jen krátce zpracujte, aby se spojilo.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Z těsta vytvořte rovnoměrný váleček o o asi 8 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v ledničce odležet do druhého dne. Ze ztuhlého válečku krájejte kolečka o síle asi 1 cm, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10 minut dorůžova.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného

3
V kastrůlku zahřejte smetanu, odstavte a nasypte do ní nadrobno nasekanou hořkou čokoládu. Nechte ji 2 minuty povolit a rozmíchejte na hladký krém. V čokoládovém krému namáčejte jednu stranu zchladlých sušenek.
4
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a pomocí sáčku s malým otvorem nebo papírového kornoutu a špejle kreslete na tmavou polevu světlé vzory, jemně se rozpijí.

RADA: Jak mlsat zdravě

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bagely

Bagely

Housky

Housky

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • laurdes | 28. 12. 2018 12:37

    Výborné!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Droždí Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Pomerančová kůra Prášek do pečiva Smetana Vanilkový lusk Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Muffinky borůvkové

Muffinky borůvkové

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Bramborové noky s houbovou omáčkou

Králík na medu

Králík na medu

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Uruguayský hovězí rib-eye steak

Zelná polévka IV.

Zelná polévka IV.

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Jednoduchý obrácený koláč s ovocem

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Tvarohové lívance

Tvarohové lívance

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Jahodová marmeláda (džem) s třešněmi

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
13
Hrnkové palačinky
Hrnkové palačinky
12
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
12
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Bujará oslava Filipa Turka ve Varech: Slavil jako filmová hvězda

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Michaela Salák po odstranění nádoru v žaludku: Vlasy šly dolů!

Michaela Salák po odstranění nádoru v žaludku: Vlasy šly dolů!

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihofrancouzský salát
Jihofrancouzský salát
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
  • Recepty.cz
  • Jihočeské hnětýnky s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact