• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
Jihočeské hnětýnky s čokoládou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Hnětýnky se na jihočeském venkově připravovaly tradičně v době posvícení. Malé dortíky s různobarevnou polevou nejenže skvěle chutnaly, zároveň musely být i krásně nazdobené. Připravte si i vy tuto sladkou pochoutku s dlouholetou tradicí.

Suroviny

25 porce
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 200
      ks moučkový cukr
    • 3
      g prášek do pečiva
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 0,50
      ks droždí
    • pomerančová kůra
    • 250
      g máslo
    • 2
      ks žloutek
  • Poleva
    • 60
      ml smetana
    • 200
      g hořká čokoláda
    • 50
      g bílá čokoláda

Postup přípravy receptu

1
Mouku a cukr prosejte do mísy, přidejte prášek do pečiva, dřeň z vanilkového lusku, droždí promáčknuté přes sítko, pak pomerančovou kůru a studené máslo nakrájené na malé kostičky. Prsty rychle zpracujte drobivé těsto. Přidejte žloutky a těsto už jen krátce zpracujte, aby se spojilo.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

2
Z těsta vytvořte rovnoměrný váleček o o asi 8 cm, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte v ledničce odležet do druhého dne. Ze ztuhlého válečku krájejte kolečka o síle asi 1 cm, skládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C asi 10 minut dorůžova.

RADA: 5 tipů k pečení sladkého i slaného

3
V kastrůlku zahřejte smetanu, odstavte a nasypte do ní nadrobno nasekanou hořkou čokoládu. Nechte ji 2 minuty povolit a rozmíchejte na hladký krém. V čokoládovém krému namáčejte jednu stranu zchladlých sušenek.
4
Ve vodní lázni rozpusťte bílou čokoládu a pomocí sáčku s malým otvorem nebo papírového kornoutu a špejle kreslete na tmavou polevu světlé vzory, jemně se rozpijí.

RADA: Jak mlsat zdravě

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bagely

Bagely

Housky

Housky

Židovská sváteční chala

Židovská sváteční chala

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • laurdes | 28. 12. 2018 12:37

    Výborné!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sušenky FOOD
Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Děti Vegetariáni Česko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoláda Droždí Hladká mouka Hořká čokoláda Máslo Moučkový cukr Pomerančová kůra Prášek do pečiva Smetana Vanilkový lusk Žloutek

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Borůvkové muffiny

Borůvkové muffiny

Česnečka se šunkou a sýrem

Česnečka se šunkou a sýrem

Dědovy pikantní brambůrky

Dědovy pikantní brambůrky

Vepřové na houbách s fazolkami

Vepřové na houbách s fazolkami

Domácí bylinková lučina

Domácí bylinková lučina

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Fazolový salát

Fazolový salát

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

50 minut
Ostružinový koláč s broskvemi

Ostružinový koláč s broskvemi

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

20 minut
Tabouleh

Tabouleh

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

70
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
54
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
54
Salát se šunkou a vejci
Salát se šunkou a vejci
43
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
40
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská „pucková“ polévka
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda od maminky
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O.D.
Jihočeská kulajda podle časopisu F.O.O…
Jihočeské Kosmatice
Jihočeské Kosmatice
Jihofrancouzský salát
Jihofrancouzský salát
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
  • Recepty.cz
  • Jihočeské hnětýnky s čokoládou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact