• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Jihočeské friko
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeské friko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeské friko
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks brambory 3-4 (jak chceme, aby byla polévka hustá)
    • 1
      lžíce hladká mouka vrchovatá
    • 2
      ks bobkový list
    • 10
      ks pepř mletý kuliček
    • 5
      ks nové koření kuliček
    • 1
      ks vejce
    • šlehačka
    • ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme koření, osolíme a dáme vařit asi do 1,5 litru studené vody. Když jsou brambory skoro měkké, rozděláme si v hrnečku mouku se šlehačkou a vejcem, přidáme do hrnce a dovaříme, případně dosolíme a ochutíme octem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Budejcanda | 8. 6. 2015 20:11

    :-P

  • Budejcanda | 8. 6. 2015 20:10

    U nas doma je friko dovedene k dokonalosti: krome brambor jeste kroupy (ja davam pro zjednoduseni hrst ryze), vajicko zapustit do varici se polevky a nakonec doplnit cerstvym koprem!!!! Boule za usima.... :-P

  • Jana Š. | 2. 8. 2013 00:38

    Tak u mě je to jasné!!! FRIKO = bez hub (tudíž OK) KULAJDA = s houbama (proto jedině FRIKO) :-P

  • iveta | 10. 2. 2013 23:38

    tento pokrm sem mela rada jako dítě,jsem ráda,že sem našla recept a dokonce i stejný název friko. :-)

  • Alice | 18. 1. 2013 12:26

    Vynikající polévka ! Naučila jsem se jí od moji milované tchyně Lidušky . Vajíčka uvařila předem a pak je tam nakrájela nakonec na kostičky. A nesmí chybět něco zeleného. Když polévku vařím, musí jí být pořádný kotel, protože přijdou i vnoučata.

  • Markéta K. | 22. 2. 2012 15:26

    děkuji za ten název- každý se mi směje, že jsem si Friko vymyslela, že je to kulajda.... a zde je důkaz

  • Kamil Krybus | 12. 1. 2005 12:56

    Pokud do receptu přidáš bujón, cibuli a podmáslí, máš z toho mléčnou polévku "Kyselka". A pokud v receptu ubereš koření a dáš čerstvé houby nebo namočené sušené a na závěr kopr, máš z toho mléčnou polévku "Vysočina". Ale všechny varianty jsou moooc dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Hladká mouka Nové koření Ocet Pepř mletý Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelný salát s křenem

Zelný salát s křenem

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

3x3 - těstovinový salát

3x3 - těstovinový salát

Nakládaný balkánský sýr III.

Nakládaný balkánský sýr III.

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Dýňová polévka.......Danča

Dýňová polévka.......Danča

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s…
34
Bůček plněný kysaným zelím
Bůček plněný kysaným…
34
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
27
Banánové toasty
Banánové toasty
22
Smažený bílý chřest
Smažený bílý chřest

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

  • Recepty.cz
  • Jihočeské friko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact