• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Jihočeské friko
Napište svůj komentář k receptu

Jihočeské friko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Jihočeské friko
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks brambory 3-4 (jak chceme, aby byla polévka hustá)
    • 1
      lžíce hladká mouka vrchovatá
    • 2
      ks bobkový list
    • 10
      ks pepř mletý kuliček
    • 5
      ks nové koření kuliček
    • 1
      ks vejce
    • šlehačka
    • ocet
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Brambory oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, přidáme koření, osolíme a dáme vařit asi do 1,5 litru studené vody. Když jsou brambory skoro měkké, rozděláme si v hrnečku mouku se šlehačkou a vejcem, přidáme do hrnce a dovaříme, případně dosolíme a ochutíme octem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jihočeské Kosmatice

Jihočeské Kosmatice

Zelňáky jihočeské

Zelňáky jihočeské

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

Jihočeské hnětýnky s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Budejcanda | 8. 6. 2015 20:11

    :-P

  • Budejcanda | 8. 6. 2015 20:10

    U nas doma je friko dovedene k dokonalosti: krome brambor jeste kroupy (ja davam pro zjednoduseni hrst ryze), vajicko zapustit do varici se polevky a nakonec doplnit cerstvym koprem!!!! Boule za usima.... :-P

  • Jana Š. | 2. 8. 2013 00:38

    Tak u mě je to jasné!!! FRIKO = bez hub (tudíž OK) KULAJDA = s houbama (proto jedině FRIKO) :-P

  • iveta | 10. 2. 2013 23:38

    tento pokrm sem mela rada jako dítě,jsem ráda,že sem našla recept a dokonce i stejný název friko. :-)

  • Alice | 18. 1. 2013 12:26

    Vynikající polévka ! Naučila jsem se jí od moji milované tchyně Lidušky . Vajíčka uvařila předem a pak je tam nakrájela nakonec na kostičky. A nesmí chybět něco zeleného. Když polévku vařím, musí jí být pořádný kotel, protože přijdou i vnoučata.

  • Markéta K. | 22. 2. 2012 15:26

    děkuji za ten název- každý se mi směje, že jsem si Friko vymyslela, že je to kulajda.... a zde je důkaz

  • Kamil Krybus | 12. 1. 2005 12:56

    Pokud do receptu přidáš bujón, cibuli a podmáslí, máš z toho mléčnou polévku "Kyselka". A pokud v receptu ubereš koření a dáš čerstvé houby nebo namočené sušené a na závěr kopr, máš z toho mléčnou polévku "Vysočina". Ale všechny varianty jsou moooc dobré!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Hladká mouka Nové koření Ocet Pepř mletý Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šopský salát jinak

Šopský salát jinak

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohový dortík

Tvarohový dortík

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Kuře pečené na bramboráku

Kuře pečené na bramboráku

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Těstoviny se špenátem

Těstoviny se špenátem

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

20
Italské protlačované nudle - passatelli
Italské protlačované…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Zapékaná kapusta
Zapékaná kapusta
14
Červená řepa - sterilovaná
Červená řepa -…
12
Maďarský paprikový salát
Maďarský paprikový salát

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Evík ze Slunce, seno má 70: Kretschmerovou zaskočili oslavou!

Evík ze Slunce, seno má 70: Kretschmerovou zaskočili oslavou!

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Jihočeské friko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact