Lepenici jsem se naučila od maminky a ta zelí vařila a uzený jsme vynechávali. Ale i tak je to super jídlo které jsem naučila vařit manžela i dceru.Máme rádi zelí i brambory tak ho vaříme velice často.
Moc nám chutnalo. Také mě napadlo zapéct, ale nebyl čas. Bok jsem nahradila slaninou a na kolečka vařeným párkem a zelí jsem prohřála na pánvi společně s cibulkou a slaninou. Díky za recept, zařazuji do repertoáru.
U nás se Lepenice dělá často. Je možné ji zapéct, jak říká Hedvika, ale není to nutné.
Noc dobré jídlo. Já na něj využívám zelí, které mi zbyde po vepřo-knedlo-zelu. Nevadí, že je přislazené, my máme raději sladší. Cibulku a rozškvařený špek přidávám také.
Lidka, tak ste ma navnadili na tú lepenici, že som včera zmenila jedálny lístok. Bôčik som kúpila po ceste z práce, zvyšok bol doma. Dala som surovú kapustu, presne podľa vášho receptu, a bola to neskutočná dobrota. Nevedeli sme sa dojesť. Darmo, tie najjednoduchšie jedlá sú niekedy naozaj najlepšie a najchutnejšie. Vďaka za recept a pridávam 1 ))
To vypada jednoduse a chutne, o vikendu urcite vyzkousim.
Taky jsme vždycky dávali zelí vařené a smaženou cibuli, bez masa. To syrové zelí určitě zkusím, divím se, že mne to samotnou nenapadlo, když ho máme tak rádi:-)))
Dělám téměř stejně,jen to pak šoupnu aspoň na 30 minut zapéct do trouby.To zelí není úplně syrové(já vím asi ztratí nějaké vitamíny) a na vrchu je kůrčička.Někdy všechno trošku zjemním mlékem,jako kaši.Terezko,asi začnu počítat,kolik toho zelí spořádám já...no... asi toho taky bude hodně.Kysané zelí je prostě to nejlepší na světě ..:-))))
Taky rád dělám, ze syrového zelí a bez masa a smažení, dávám recept samostatně.
Lidka, ja sa na to teším, kyslú kapustu naberám vždy 2xviac ako potrebujem, pretože polovicu zjem surovú, kým jedlo pripravím. Inak, my dvaja s manželom spráskame za zimu 45 kg kyslej kapusty, dcéru nepočítam, tá v zime je doma len na Vianoce a cez jarné prázdniny jej beriem do fľaše. Určite urobím podľa vášho receptu ))
Terezko, mě tenhle recept učil jeden rozhlasový režisér:-). Toho nevařeného zelí se nebojte, je to dobré a zdravé.
Nerobila so ešte, ale čítala som tento recept v jednom časopise ( samozrejme s iným názvom, bol v slovenčine) a tam sa dávala polovica dusenej kapusty a polovica surovej.
Místo uzeného dávám usmaženou cibulku a přidávám majoránku.
Zdeno, zkuste dát jednou syrové. Ani ho neproplachujte, jen důkladně vyždímejte. Kyselé to není, nemusíte se toho bát.
Je to jedinečná pochoutka, jen po ní často bývá špatně - z přejedení. My to zelí dáváme vařené.